כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שישי
|
כ״ה בניסן ה׳תשפ״ד
|
03/05/2024

קלצ'ונה / השפית ליאורה כהן

דרגת קושי בינונית ,משך הכנה כשעתיים, 12 מנות.

החומרים לבצק:
1 קג' קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
החומרים למלית:
1 חציל גדול חתוך לקוביות 1.5X1.5 ס"מ
2 פלפלים אדומים
1 כוס זיתי קלמנטה קצוצים
1 כפית תימין
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 קופסאת פטריות טריות פרוסות
2 בצלים פרוסים לרבעי פרוסות
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס שמן זית
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' גבינה מלוחה מגוררת
100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
להברשה: מעט שמן זית מלח גס

ההכנת הבצק:שמים את הקמח הסוכר והשמרים בקערת הלישה ומערבבים , מוסיפים בהדרגה תוך לישה את המים המלח והשמן(לפי הסדר) .לשים במשך 8-10 דקות עד שנוצר בצק רך ונעים. מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה .
בינתיים מכינים את המלית: שמים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת ויוצקים את 1/4 כוס שמן הזית מערבבים, אופים בתנור שחומם ל200 מעלות תוך ערבוב במשך 15-20 דקות.
קולים את הפלפלים בתנור שחומם ל- 200 מעלות עד שנוצרות בועות על הקליפה .מוציאים מהתנור ומכניסים לקופסא אטומה להתקררות. קולפים את הקליפה הדקה וחותכים לרצועות דקות.
מחממים 1/4 כוס שמן במחבת רחבה ומטגנים במשך 2-3 דקות את הבצל .מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים עד שהפטריות משנות את צבען במשך 2-3 דקות נוספות. שמים את החצילים הפלפלים הבצל והפטריות בקערה ומוסיפים את הגבינות התבלינים הזיתים הקצוצים והבצל הירוק ומערבבים היטב.
מרכיבים את המנה: מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים שווים .מרדדים כל חלק לעלה דק בצורה אליפטית
שמים במרכז כמות נדיבה של מלית כ- 3 כפות גדושות .מותחים מעט את הבצק וסוגרים לחצי סהרון צובטים היטב את הקצוות לסגירה טובה . מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר ,מברישים את הבצק בשמן וזורים מעט תימין ומלח גס.
אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך 20 דקות .

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

אמא תתני לילד שלך את המתנה הזו: "מצפן רגשי" | ברכי שגב פסיכולוגית בהתמחות קלינית

לפני 15 שעות

|

1

איך אומרים בחרדית 'יום חמישי'? עידית ליכטנפלד בטור מבדר על טעויות של בעלי תשובה

לפני 17 שעות

|

0

דווקא עכשיו | סיון רהב-מאיר

לפני 17 שעות

|

1

סגולה לפרנסה: כך תכיני חלת מפתח

לפני יום 1

|

13

אודל קליגר: רגע לפני המירוץ לחלת מפתח, קחי את הסגולה הבדוקה והמנוסה לפרנסה טובה

לפני יום 1

|

1

לאווירה מיוחדת בטעם מיוחד: דג דניס ממולא בתנור | מירב מלכה

לפני יום 1

|

0

שקועה בערימות של "והשיאנו": דסי זייבלד תמיד בסדר

לפני 2 ימים

|

2

שיגרה של קרטושקס | אסתי ליסיצין

לפני 2 ימים

|

0

שגרה מבורכת: מה הריגושים שלך לימים הקרובים? | דבר המערכת

לפני 2 ימים

|

1

איך לנחות מפסח? | סיון רהב מאיר

לפני 2 ימים

|

0

מוס שוקולד ופירורי בצק ואגוזים | מירב מלכה

לפני 2 ימים

|

2

מחפשת להנות מקיפול כביסה? כך ספירת העומר הופכת רגעים 'משמימים' לנדירים במיוחד | חני רחמין

לפני 2 ימים

|

0

חמה, מנחמת ועם פירורי מצה: מנת קציצות הודו ברוטב ירקות עשיר

לפני 3 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 6 | סיפור בהמשכים

לפני 3 ימים

|

0

מימונה, אמונה, מלחמה | סיון רהב מאיר

לפני 3 ימים

|

0

בין דיכאון לאנושיות עוברת ההזדהות | ליאת קרן

לפני 3 ימים

|

1

מתכון למופלטה | אפרת ושדי

לפני 3 ימים

|

3

שם נמצא הקב"ה: 'מלחמת הרוח' כתבה מיוחדת לחג הפסח

לפני 5 ימים

|

0

אם היית שם שוב, הייתי בוחרת בך שוב | עידית ליכטנפלד בפודקאסט צ'ובה על תשובה

לפני 5 ימים

|

1

איך אפשר להתמלא בתקווה, גם כשנראה שהכול אבוד? | החלק היומי 

לפני 7 ימים

|

0