דרגת קושי בינונית ,משך הכנה כשעתיים, 12 מנות.
החומרים לבצק:
1 קג' קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
החומרים למלית:
1 חציל גדול חתוך לקוביות 1.5X1.5 ס"מ
2 פלפלים אדומים
1 כוס זיתי קלמנטה קצוצים
1 כפית תימין
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 קופסאת פטריות טריות פרוסות
2 בצלים פרוסים לרבעי פרוסות
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס שמן זית
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' גבינה מלוחה מגוררת
100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
להברשה: מעט שמן זית מלח גס
ההכנת הבצק:שמים את הקמח הסוכר והשמרים בקערת הלישה ומערבבים , מוסיפים בהדרגה תוך לישה את המים המלח והשמן(לפי הסדר) .לשים במשך 8-10 דקות עד שנוצר בצק רך ונעים. מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה .
בינתיים מכינים את המלית: שמים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת ויוצקים את 1/4 כוס שמן הזית מערבבים, אופים בתנור שחומם ל200 מעלות תוך ערבוב במשך 15-20 דקות.
קולים את הפלפלים בתנור שחומם ל- 200 מעלות עד שנוצרות בועות על הקליפה .מוציאים מהתנור ומכניסים לקופסא אטומה להתקררות. קולפים את הקליפה הדקה וחותכים לרצועות דקות.
מחממים 1/4 כוס שמן במחבת רחבה ומטגנים במשך 2-3 דקות את הבצל .מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים עד שהפטריות משנות את צבען במשך 2-3 דקות נוספות. שמים את החצילים הפלפלים הבצל והפטריות בקערה ומוסיפים את הגבינות התבלינים הזיתים הקצוצים והבצל הירוק ומערבבים היטב.
מרכיבים את המנה: מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים שווים .מרדדים כל חלק לעלה דק בצורה אליפטית
שמים במרכז כמות נדיבה של מלית כ- 3 כפות גדושות .מותחים מעט את הבצק וסוגרים לחצי סהרון צובטים היטב את הקצוות לסגירה טובה . מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר ,מברישים את הבצק בשמן וזורים מעט תימין ומלח גס.
אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך 20 דקות .