יום שני

|

|

20/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

20/01/2025

|

יום שני

קלצ'ונה / השפית ליאורה כהן

דרגת קושי בינונית ,משך הכנה כשעתיים, 12 מנות.

החומרים לבצק:
1 קג' קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
החומרים למלית:
1 חציל גדול חתוך לקוביות 1.5X1.5 ס"מ
2 פלפלים אדומים
1 כוס זיתי קלמנטה קצוצים
1 כפית תימין
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 קופסאת פטריות טריות פרוסות
2 בצלים פרוסים לרבעי פרוסות
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס שמן זית
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' גבינה מלוחה מגוררת
100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
להברשה: מעט שמן זית מלח גס

ההכנת הבצק:שמים את הקמח הסוכר והשמרים בקערת הלישה ומערבבים , מוסיפים בהדרגה תוך לישה את המים המלח והשמן(לפי הסדר) .לשים במשך 8-10 דקות עד שנוצר בצק רך ונעים. מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה .
בינתיים מכינים את המלית: שמים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת ויוצקים את 1/4 כוס שמן הזית מערבבים, אופים בתנור שחומם ל200 מעלות תוך ערבוב במשך 15-20 דקות.
קולים את הפלפלים בתנור שחומם ל- 200 מעלות עד שנוצרות בועות על הקליפה .מוציאים מהתנור ומכניסים לקופסא אטומה להתקררות. קולפים את הקליפה הדקה וחותכים לרצועות דקות.
מחממים 1/4 כוס שמן במחבת רחבה ומטגנים במשך 2-3 דקות את הבצל .מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים עד שהפטריות משנות את צבען במשך 2-3 דקות נוספות. שמים את החצילים הפלפלים הבצל והפטריות בקערה ומוסיפים את הגבינות התבלינים הזיתים הקצוצים והבצל הירוק ומערבבים היטב.
מרכיבים את המנה: מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים שווים .מרדדים כל חלק לעלה דק בצורה אליפטית
שמים במרכז כמות נדיבה של מלית כ- 3 כפות גדושות .מותחים מעט את הבצק וסוגרים לחצי סהרון צובטים היטב את הקצוות לסגירה טובה . מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר ,מברישים את הבצק בשמן וזורים מעט תימין ומלח גס.
אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך 20 דקות .

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים