רוטב בולונז / השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

צילום: אלי סגל

דרגת קושי בינונית ,משך ההכנה 1.5 שעות, 8 מנות

החומרים:

1 חבילת פסטה פנה או פסטה אחרת שאתם אוהבים.

1 ק"ג בשר בקר טחון

5 עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

5 גבעולי סלרי (ללא עלים) קצוצים.

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

3 שיני שום קצוצות.

1 כוס יין לבן  יבש

1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים.

להגשה -עלי בזיליקום טריים.

5 כפות שמן זית

הכנה:

מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח ,מוסיפים את הבצל הגזר השום הסלרי עלי הבזילקום הפפריקה והפלפל השחור  מטגנים עד להזהבה מוסיפים את הבשר הטחון והעגבניות המרוסקות ומטגנים במשך 5 דקות עד שהבשר משנה את צבעו.

מוסיפים את היין הרסק והתבלינים מביאים לרתיחה.

מבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה במשך שעה . מידי פעם בוחשים את התבשיל בכף עץ.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

מוסיפים את  הפסטה המבושלת לרוטב הבולונז. מערבבים בעזרת שתי כפות.

מגישים עם עלי בזיליקום טריים.הרוטב טוב  בהקפאה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.