מצרכים:
כף מלח גס (להשריה בלבד)
חזה עוף שלם או חזה הודו
1/3 כוס שמן
רוטב סויה/ רוטב טריאקי / רוטב צ'ילי
כף פפריקה
כף ראס אל חנות או תבלין לקציצות/שווארמה
כפית טוסקנה (לא חייב)
כף מיונז
ההכנה:
במקור, כדי לגרום לבשר להתרכך מאד, משרים את הנתח במשך מספר שעות במים חמימים עם כף מלח גס (אפשר לחסוך את השלב הזה ולהשתמש בנתח שעבר בישול או בכלל לא)
אך אם את ממהרת אפשר לדלג על שלב זה, ורצוי להשתמש בנתח שעבר הרתחה קלה והתרככות.
מתבלים את הנתח השלם מכל ההכיוונים ומשאירים במירנדה למשך שעתיים.
לא שוטפים אותו! מניחים בתבנית על נייר אפיה ומחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים לתנור לאפיה וייבוש של התבלינים למשך כ30 דקות.
מצננים מעט ואז פורסים דק-דק.