שכבות פרגית ירקות ואורז, ההכנה פשוטה וההגשה מרשימה/ שף ציפי כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

דרגת קושי: בינונית  זמן הכנה:20 דקות

6מנות

החומרים :

4 פרגיות או חזות עוף

2 בצלים פרוסים

2 שיני שום קצוצות

 2 פלפלים אדומים פרוסים

סלסילה פטריות קצוצות

חבילה עלי סלק

כוס אורז עדיף עגול

שמן זית זך לטיגון

מלח, פלפל שחור , פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה

לקישוט רצועות עלי כרישה מטוגנים בשמן עמוק

אופן ההכנה

מקפיצים  את הפלפלים עד שנהיים מבריקים ומעט רכים ומתבלים במלח ופלפל.

מוציאים ומניחים בצלחת.

מקפיצים את הפטריות בשמן עד שמשנים את צבעם לכהה, מתבלים, מוציאים ומניחים בצלחת נפרדת,

מוסיפים שמן, ומטגנים את הבצל והשום עם הפרגיות , בטיגון ערבוב, מוסיפים תבלינים וממשיכים לטגן כ5-10 דקות עד שרך.

מבשלים את האורז.

להרכבה: לוקחים רינג מתכת , שמים שיכבה דקה של אורז, ודוחסים לשכבה אחידה. מעל מניחים שכבה דקה של עלי סלק, מעל שכבה של פרגיות, מעל שכבה של פלפלים מוקפצים, ומעל פטריות מוקפצות, מסיימים שוב בשכבת אורז. מרימים את הרינג ומקשטים ברצועות כרישה מטוגנות.

להגשה עממית, מערבבים את הפרגיות עם הפטריות והפלפלים המוקפצים, ומגישים לצד או מעל אורז.

התמונה באדיבות מגזין קטיפה


שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.