תמיד נחמד לגוון במתכון חדש לכבוד שבת…

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

8 שוקי עוף
¼ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (מתפוז אחד גדול)
2 כפות סויה
2 כפות סילאן או דבש 

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה, מכניסים את שוקי העוף ומערבבים היטב יחד. מניחים לחצי שעה (ועד יום שלם במקרר). רצוי להפוך אותן מדי פעם כדי שיוכלו לקבל טעמים מכל כיוון.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

 מעבירים את השוקיים זו לצד זו לתבנית ללא הרוטב (שומרים אותו בצד) וצולים כ-שעה. באמצע הצלייה, לאחר כחצי שעה, מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את השוקיים לצד השני ומזלפים עליהן כשתיים-שלוש כפות מהרוטב. ממשיכים בצלייה. רצוי להפוך עוד פעם אחת בהמשך.

4. בסיום הצלייה מכבים את התנור ומשאירים את העוף לנוח שם כעשר דקות נוספות.

אפשר להוסיף לעוף 2 בטטות או 3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות. במקרה כזה, מוסיפים את הרוטב ששמרנו בצד ושתי כפות שמן זית, מערבבים ואופים בכלי נפרד או מפזרים סביב השוקיים.

אם תפוחי האדמה זקוקים למעט יותר אפייה לאחר שהעוף מוכן , מוציאים את העוף מהתנור לכלי נפרד וממשיכים לצלות את תפוחי האדמה בחום של 200 מעלות עד שהם רכים ומוכנים לאכילה.


שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.