דרגת קושי בינונית , משך הכנה 1/2 שעה, 25 מנות
החומרים:
3 כוסות בורגול בעובי בינוני.
2 כוסות איטריות דקיקות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות, אפשר לגרר במגררת גסה.
2 כוסות אפונה קפואה
2 בצלים קצוצים
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות מלח
4.5 כוסות מים רותחים

ההכנה:
מחממים במשך 3 דקות את השמן בסיר רחב, מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך בחישה
בכף עץ עד שהאיטריות משחימות. מוציאים את האטריות לקערה.
מוסיפים את הגזר והבצל לשמן החם מטגנים תוך בחישה במשך חמש דקות
מוסיפים את הבורגול וממשיכים לטגן תוך בחישה במשך שתי דקות . מוסיפים את
האיטריות המטוגנות מערבבים היטב. מוסיפים את האפונה הקפואה המלח והמים .
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות עד שכל המים נספגים
בבורגול.
מעבירים מזלג בתוך התבשיל כדי להפריד את גרגרי הבורגול.
מגישים חם
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן