עלי מנגולד ממולאים בבשר טחון ברוטב יין ופירות יבשים/ השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי: בינונית, זמן הכנה: שעתיים, כמות: 14 מנות.

החומרים למלית הבשר:

14 עלי מנגולד טריים

1ק"ג בשר טחון

2 בצלים קצוצים דק

4 שיני שום כתושות

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 ביצה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כוס עלי כוסברה קצוצים

3/4 כוס בורגול/אורז

4 כפות שמן זית/שומשום

1/2 כוס צנוברים

החומרים לרוטב:צילום: אלי סגל

2 בצלים פרוסים לחצאי פרוסות

1 כוס גבעולי מנגולד פרוסים דק

5 שיני שום קצוצות

100 גרם משמשים מיובשים קצוצים

150 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

1 כוס יין אדום יבש

1.5 כוסות מים

1/2 כוס סילאן

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מכינים את המלית:

משרים את הבורגול במים חצי שעה ומסננים היטב

קולים את הצנוברים על מחבת יבשה במשך חמש דקות ומעבירים לקערה

מכניסים לקערה את הבשר הטחון, הירקות הקצוצים, הבורגול המושרה, הביצה והתבלינים ולשים היטב, מוסיפים את הצנוברים הקלויים ומעבירים את העיסה למקרר לכחצי שעה.

בידיים רטובות יוצרים קציצות מוארכות ומעבירים למגש.

מסירים מעלי המנגולד את הגבעול הלבן, פורסים דק את הגבעולים העבים ושומרים להכנת הרוטב.

לקערה גדולה יוצקים מים רותחים בתוכה חולטים את העלים למשך כדקה.

פורסים עלה על קרש חיתוך, מניחים במרכזו קציצת בשר וסוגרים את העלה.

מניחים את הקציצות העטופות זו לצד זו כאשר התפר בכיוון מטה.

מכינים את הרוטב:

מחממים את השמן בסיר רחב, מטגנים את הבצל, השום הקצוץ וגבעולי המנגולד תוך כדי בחישה ולאורך חמש דקות.

מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך חמש דקות.

יוצקים את הרוטב על הקציצות שבתבנית, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 45 דקות.

מגישים חם עם אורז לבן.

הקציצות טובות בהקפאה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.