יום שישי

|

|

24/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

24/10/2025

|

יום שישי

עלית מציגה: פפיוני שוקולד מתוקים שמחממים את הלב

מזג האויר הסגרירי והטיפות שמנקדות את החלון, באים תמיד עם ריח של בית ושל מאפה שמרים טרי שמתפשט באוויר ומחמם את הלב. עלית מגישה מתכון קליל של מאפה שמרים מבצק עשיר ורך בצורה מקסימה של פפיון שהכי כיף לטבול בשוקולד נמס וחם. 

מתכון: ליאור משיח

צילום סטילס: טל סיון ציפורין

זמן הכנה: שעתיים וחצי  רמת קושי: קל  כמות: 10 פפיונים 

 

מצרכים

לבצק:

3/4 כוס (200 גרם) מים פושרים

1 כף (8 גרם) שמרים יבשים

3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן

1 ביצה L

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1 כפית (7 גרם) מלח דק

3 כפות (35 גרם) שמן צמחי

לקישוט הפפיונים:

100 גרם שוקלד פרה מריר

100 גרם שוקלד פרה לבן

100 גרם שוקולד ספלנדיד 

 

הכנת הבצק:

  1. מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.

הכנת הפפיונים:

  1. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, כל חתיכה במשקל 80 גרם.
  2. יוצרים מכל חתיכה כדור, ומניחים על משטח העבודה. מכסים במגבת.
  3. על משטח מקומח קלות, פותחים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 סנטימטר.
  4. בעזרת סכין פיצה, יוצרים 2 חתכים בחלק הקרוב אלינו, זו הרצועה התחתונה.

יוצרים עוד 2 חתכים בכל צד, כך שיווצרו לנו כמו משולשים, לצורת הפפיון.

לסיום, יוצרים חתך אחד בחלקו העליון של הבצק, הרחוק מאיתנו.

  1. בעיגול שמולנו, רצועה דקה בחלקו התחתון, ובכל צד, ימין ושמאל, 3 משולשים קטנים. ניקח בכל צד, את שני המשולשים החיצוניים, ונקרב אותם האחד לשני תחת המשולש האמצעי, כך הפפיון שלנו יקבל צורת תלת מימד.
  2. מניחים קוביית שוקולד במרכז הסרט ומלפפים מעלייה את הרצועה שנותרה לנו מלמטה למעלה ומכניסים מתחת לפפיון, כך שיש סרט לאמצע הפפיון והוא עוטף קוביית שוקולד.
  3. מניחים על מגש אפייה ברווחים גדולים של לפחות 4 ס"מ האחד מהשני היות והם עוד יתפחו.

מכסים במגבת. מניחים לתפיחה של כ-40 דקות.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הפפיונים בביצה. אופים כ-10-15 דקות עד להשחמה.

לקישוט:

  1. ממיסים כל סוג שוקולד בקערה נפרדת בפולסים קצרים במיקרו.
  2. טובלים צד אחד של הפפיון בשוקולד נמס.

 

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]