"תודה על המדור הנפלא המסייע לי מאד באופן אישי להכניס את השבת יותר בנחת ועם חשיבה מוקדמת." כותבת לנו מרים בן דוד מחולון.
"רציתי לשתף אתכם במשהו סמלי מאד ועוזר מאד שאני עושה כבר מאז שנישאתי, והתחיל עוד בימי ילדותי – אני נוהגת בכל מוצאי שבת לאחר ההבדלה ושטיפת הכלים במטבח, על הדרך – לנקות את פמוטי השבת וכוסיות השמן ולמלא אותן מחדש לשבת הבאה. אני מכינה את הפתילות ומניחה אותן בצד כדי שביום שישי הלחוץ, אחרי כל ההכנות – לפחות את נרות השבת אני אדליק בנחת ובלי סיבוכים וחיפושים.
את המנהג הזה למדתי מאמא שלי, שבכל מוצאי שבת היתה עושה כך ובשלב מסויים נתנה לי את התפקיד הזה בביתנו. היום אחותי הקטנה עושה זאת בבית הוריי ואני עושה זאת בבייתי בטבעיות ובשמחה.
אני חושבת שאחד הדברים שיכולים מאד לעזור, זה להכין בכל יום משהו אחד, קטן ולא מתיש – לכבוד שבת. עוגה אפשר להכין ולהקפיא (אפילו עם קצפת) סלט, חלות.
כך לימי חמישי ושישי נשארת פחות עבודה והכל הרבה יותר בנחת. והשבת כמובן – מפנקת בלי פשרות!"
רוצה לספר לנו על הדרך שלך להכניס שבת בנחת? כתבי לנו למייל: [email protected]
עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:
ניסי גולדרייך: "החלות יוצאות מושלמות גם לאחר הקפאה, רק צריך לדעת באיזה אופן לארוז אותן"
אשת ההומור ויוצרת התוכן הניה בל: "בשבת המדיח שלי מכיל הכל, תכשיטים וכמעט את הפאה שלי…"
הסוד של אודל קליגר: עריכת שולחן שבת מוקדמת – ואז הכל מוכן! | מכניסות שבת בנחת
סופי יוחפז: "את יכולה להקל עלייך המון כבר משלב הקניות וסידור המצרכים בהקפאה" | מקבלות שבת בנחת
מקבלות שבת בנחת: החלטתי שיום שישי זה יום של טיולים ופאן!





