מצרכים:
לקציצות:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון מעורב עם הודו טחון (1/2 ק"ג מכל סוג) או 1 ק"ג הודו או עוף טחון
- 1 בצל מגורד
- 1 כוס פירורי לחם (עם אופציה להוספה)
- 1 ביצה (לפי הצורך)
- 1 קישוא/גזר מגורד
- צרור כוסברה טחונה (מומלץ)
- תבלינים: כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, כף כמון, כף פפריקה/תבלין שווארמה.
לרוטב:
- 4 תפוחי אדמה
- 2-3 קישואים
- 1 בצל
- תיבול למרק: כפית מלח, 2 כפות אבקת מרק, כף כורכום, מעט בהרט / הל.
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה. אם העיסה יבשה מדיי אפשר להוסיף ביצה, אם היא רטובה ונוזלית מוסיפים פירורי לחם.
- בסיר גדול ועמוק מטגנים בשמן קוביות בצל עד להזהבה (כ-4 דקות טיגון תוך כדי ערבוב)
- קולפים את הירקות וחותכים לקוביות לא קטנות מדיי ומוסיפים לבצל, ממלאים את הסיר במים רותחים/רגילים ומרתיחים הכל יחד.
- מכינים כדורים יפים מעיסת הקציצות ומניחים בסיר בין ומעל הירקות, מוודאים שהמים בערך בגובה התכולה או מעט יותר.
- מבשלים יחד כשעה על אש בינונית.
בתיאבון!
הערות חשובות:
- בשר בקר טחון לבד – מתפרק בבישול, לכן יש לערבב אותו ב-50 אחוז עם הודו/עוף.
- עיסת הבשר יכולה להשתנות במרקם שלה בהכנה ממטבח למטבח בגלל סוגי הבשר, לכן שימו לב להערות – להוספת ביצה או פירורי לחם לקבלת עיסה רכה אך לא מתפרקת ולא יבשה מדיי.
- אפשר להוסיף למרק סלרי, דלעת או להחליף בירקות אחרים.
- ניתן להוסיף למרק חריפות או נגיעות של בהרט לפי הטעם, אפשר להמנע לחלוטין.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן










