כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שלישי
|
כ״ב בניסן ה׳תשפ״ד
|
30/04/2024

היום כולם כבר יודעים שלהכין סושי בבית זה לא לשפים בלבד:)

לאורז:

3 כוסות אורז עגול לסושי

3 כוסות מים

3 כפות חומץ אורז

3 כפות סוכר

כף מלח

למילוי:

אבוקדו אחד גדול

בטטה אחת גדולה

חתיכת דג סלמון או טונה (10 רצועות דקות)

עירית

סלק אחד בינוני

לטמפורה:

ביצה

2 כפות קורנפלור

פירורי פאנקו

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

אורז לסושי – חשוב לשמור על הכללים. שהאורז יהיה עשוי ודביק אך לא רך מדי.

שוטפים את האורז תחת ברז מים עד שהמים ממש נקיים, מסננים את האורז ומניחים בסיר (מומלץ טפלון). מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ‑10 דקות.

מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.

מסירים מהאש ומעבירים לקערת זכוכית (לקירור).

בכלי נפרד מערבבים חומץ אורז, סוכר ומלח ויוצקים מעל האורז כשהוא חם.

מערבבים ולא בתנועות סיבוביות כדי לא ליצור תערובת דייסתית.

מניחים את האורז לקירור לפני הגלגול.

למילוי:

חותכים את הבטטה לרצועות ואופים בתנור כ‑20 דקות, עד שהבטטות מתרככות אך לא נהיות רכות מדי.

סלמון – אפשר לאכול חי, אבל אני אופה את הסלמון בתנור עם מעט טריאקי, במשך 5 דקות. שימו לב שהסלמון לא יתייבש.

את הסלק יש לחתוך לרצועות דקות דקות, וגם את האבוקדו.

להרכבה בשיטת אינסייד-אאוט:

מניחים את האצה על ניילון נצמד.

מניחים על גבי האצה אורז בכמות של כדור, בעזרת ידיים רטובות.

מהדקים היטב לאצה ומשאירים את החלק הקדמי בלי אורז, שיהיה מקום למילוי.

הופכים את האצה כך שהאורז יהיה כלפי מטה והאצה כלפי מעלה.

מניחים את הירקות והדג שאנחנו אוהבים, בשורה מסודרת לאורך החלק הקדמי של האצה, ובעזרת המחצלת מגלגלים את הרול.

לטמפורה (ציפוי קריספי) – לא חובה:

בצלחת אחת מערבבים ביצה עם קורנפלור, ובצלחת שנייה פירורי פאנקו.

טובלים רול אחד בתערובת הקורנפלור ומיד לאחר מכן בפאנקו.

מטגנים (כמו שניצל) את הרול מכל הכיוונים, עד שהפירורים יהיו זהובים.

מקררים מעט ופורסים כל רול לשמונה פרוסות.

מגישים לצד רוטב טריאקי.

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

בין דיכאון לאנושיות עוברת ההזדהות | ליאת קרן

לפני 8 שעות

|

1

מתכון למופלטה | אפרת ושדי

לפני 22 שעות

|

3

שם נמצא הקב"ה: 'מלחמת הרוח' כתבה מיוחדת לחג הפסח

לפני 2 ימים

|

0

אם היית שם שוב, הייתי בוחרת בך שוב | עידית ליכטנפלד בפודקאסט צ'ובה על תשובה

לפני 3 ימים

|

0

איך אפשר להתמלא בתקווה, גם כשנראה שהכול אבוד? | החלק היומי 

לפני 4 ימים

|

0

הקאוצ'ר האישי שלי | ליאת קרן

לפני 4 ימים

|

0

מה המושג 'אורגומוניה' אומר לך? כל הכלים שאישה אחרי לידה צריכה לנכס כדי לשמור על גופה | אפרת ברזל בתכנית 'פתוח'

לפני 5 ימים

|

0

געגוע בחמוץ מתוק | דסי זייבלד

לפני 5 ימים

|

0

כל מילימטר שוקולד: מתכון לנישנוש שוקולד הכי ממכר בפסח

לפני 5 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 5

לפני 6 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: מקרונים לפסח שמטריפים את חוש הטעם

לפני 6 ימים

|

0

עוגת שיש פסחית שאסור לפספס

לפני שבוע 1

|

4

רעבה? בלינצ'ס פסח מיוחדים וקלים:)

לפני שבוע 1

|

1

מארחות? סדרו את שולחן החג בדרך שתעזור לכן גם לרדת במשקל

לפני שבוע 1

|

0

הכי מהודר שלך בליל הסדר: תבשיל כבש ברוטב שזיפים עמוק | פנינה שמש

לפני שבוע 1

|

0

עוזרת בית - בנשמה | חולת הניקיון הקלאסית, בראיון פתוח ומרתק

לפני שבוע 1

|

0

שבת הגדול: 6 מתכוני סלטים לשבת טעימים וקלים!

לפני 2 שבועות

|

14

בכוח החולה לרפא את עצמו | פסיכולוגיה מתוך פרשת מצורע

לפני 2 שבועות

|

0

לפסח תשפ"ד לחצי פה | אפרת ברזל

לפני 2 שבועות

|

0

מעורר השראה: מה הפתגם שלך לערב פסח? | אוסף משפטים מלבבות של נשים

לפני 2 שבועות

|

0