מצרכים: (כ-8 יחידות)
300 גרם שיבולת שועל עבה
110 גרם שקדים או אגוזים (לפי הטעם)
40 גרם זרעי דלעת או חמניה
50 גרם בוטנים (למרקם יותר "רך" אפשר להחליף בחמאת בוטנים)
55 גרם חמוציות מיובשות
6 כפות שוקולד-צ'יפס מריר
קמצוץ מלח הימלאיה
180 גרם דבש
50 גרם שמן קוקוס
ואופציונלי – כמה טיפות של תמצית וניל
ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון ותחתון אבל לא טורבו.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה ומוסיפים את החומרים הרטובים.
ממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת או מלבנית (20 על 25 או 20 על 20 – ככל שהתבנית יותר גדולה כך החטיף הסופי יהיה דק יותר).
משטחים את התערובת ומנסים שהיא תהיה אחידה בגובהה.
אופים במשך כ-25-30 דקות, עד להזהבה.
מוציאים מהתנור ונותנים לתבנית להתקרר לגמרי.
חותכים למלבנים ומאחסנים בשקית או קופסא אטומה.
בונוס: אפשר להוסיף או להחסיר פירות יבשים, פירות יער, אגוזים, שקדים לפי הטעם האישי.