מיזלי עם גרנולה ביתית
8 מנות
קינוח חגיגי, טעים ובריא לערב לביבות מהנה. מכינים בכוסות קינוח שקופות, ומגישים מנות אישיות בלי טרחה.
המיזלי מורכב בעצם מ-3 שכבות: גרנולה, יוגורט ופירות חתוכים. אפשר להשתמש גם בגרנולה מהחנות, אבל הכי טעים להכין בבית! אפשר לאכול סתם כך עם חלב או יוגורט, לקחת כחטיף או נשנוש בשקית לביה"ס או לעבודה, וכמובן להכין את המיזלי!
גרנולה ביתית
איזה מאכל רבגוני ומזין! אפשר לאכול בתוך חלב כדגני בוקר, אפשר לנשנש סתם כך, ואפשר להוסיף כתוספת עשירה לעוגיות או לעוגות. כדאי לדעת שקוואקר וקינמון הוא שילוב נפלא לאיזון רמת הסוכר בדם.
החומרים:
4 כוסות קוואקר עבה
1/2 כוס קוקוס טחון
1/4 כוס סובין קוואקר
1/4 כוס שומשום
1/2 כוס גרעיני חמני'ה
כוס פצפוצי אורז (רצוי מלא)
3/4 כוס דבש
1/4 כוס שמן
2 כפיות קינמון
אפשר להוסיף לבחירה: כוס וחצי אגוזים שבורים גס – מלך, פקאן, לוז, פיסטוקים, קשיו ועוד
או כוס וחצי פירות יבשים חתוכים לקוביות – תמרים, משמשים, שזיפים, חמוציות, צימוקים ועוד. כל תוספת מעניקה גוון אחר לגרנולה
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים. מחממים תנור ל-160 מעלות ושוטחים בתבנית גדולה מרופדת בניר אפי'ה. אופים כ-45 דקות עד להשחמה נאה (להזהר לא לשרוף). כל 1/4 שעה הופכים ומערבבים את הגרנולה כדי שההשחמה תהיה אחידה. מקררים, מפוררים ושומרים בכלי סגור.
החומרים למיזלי:
2 גביעי יוגורט טבעי ללא סוכר
2 כוסות פירות העונה חתוכים לקוביות (אפשר גם פירות משומרים או מיובשים, ואפשר לערבב)
2 כוסות גרנולה
אופן ההכנה:
ממלאים בכל אחת מהכוסות גרנולה עד לשליש מגובהה. מלמעלה יוצקים את היוגורט עד 2/3 מהגובה, ומעל הכל שופכים את הפירות (עם המיץ – אם יש).
מגישים לשולחן, ונהנים מהמראה הדקורטיבי והטעם המיוחד.
אם המיזלי מיועד לסתם ארוחת בוקר ניתן פשוט לערבב בקערית את כל המרכיבים, ללא הסידור בשכבות
.