מתכון זה זכה במקום ראשון בתחרות מתכונים "בריא וטעים" של מגזין "קטיפה לבית" בחסות "מכבי שרותי בריאות", וזה לא לחינם – זהו מתכון קל, בריא, טעים ואסטטי.
16 יחידות
החומרים:
400 גר' אפונה קפואה
3 ביצים
1/2 כוס קמח
3 בצלים בינוניים
4 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב פסטו (לא חובה), או 2 כפות עשבי תיבול
2 כפות שמן קנולה
קופסה קוטג' – לבחירה, אם רוצים חלבי
כוס בורגול או ג'ריש
תבנית שקעים ומנג'טים גדולים
אופן ההכנה:
מכינים את הבורגול או הג'ריש: מרתיחים בסיר 2 כוסות מים עם כפית שמן וחצי כפית מלח, ושופכים לתוכו את הבורגול או הג'ריש. סוגרים את המכסה וממתינים 10 דק'. לאחר 10 דק' מפוררים את הבורגול או הג'ריש באמצעות מזלג. מטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את הבורגול המבושל ושאר החומרים ומערבבים. מניחים מנג'ט בכל שקע בתבנית, ויוצקים 2 כפות מהתערובת לכל מנג'ט. אופים כ-1/2 שעה עד שמשחים מלמעלה.