בירה לבנה, הידועה גם בשם "שיכר חיטה" או "Wheat Beer" תפסה פופולריות רבה בעשורים האחרונים. היא שונה מהבירות הרגילות ברמות האלכוהול הנמוכות, צבעה הבהיר והטעם הרענן. אך מעבר להנאה שבשתייה, יש הטוענים כי לבירה הלבנה יתרונות בריאותיים מרשימים:
הבירה הלבנה מיוצרת מחיטה ולא רק משעורה, ובזכות זאת היא שומרת על נוכחותם של ויטמינים ומינרלים מגוונים שהחיטה מכילה. בבירה לבנה יש תכולה יפה של ויטמיני B, במיוחד B6 ו-B12 החיוניים למערכת העצבים ולייצור אנרגיה בגוף. נוסף על כך, החיטה והכשות מכילים נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) שיכולים לסייע להגן על הגוף מפני נזק חמצוני.
האנזימים והחיידקים הטובים במעט בירות לבנות לא מסוננות, במיוחד אלו שמיוצרות באופן מסורתי, עשויים לתרום לאיזון החיידקים במעי ולסיוע בתהליך העיכול. יש המייחסים לשיכר הלבן גם יכולת סיוע בהחזרת אלקטרוליטים ואנרגיה לאחר פעילות גופנית מפרכת. אלופים אולימפיים בגרמניה, למשל, צורכים לעיתים Weissbier בסיום תחרויות בזכות תכולת המינרלים והפחמימות המתונה.
בירה לבנה לרוב מכילה פחות אלכוהול בהשוואה לסוגי בירה אחרים, מה שהופך אותה לאופציה נעימה לשתייה במינון מתון גם לאנשים שמעדיפים להימנע משתיה חריפה. הטעם הפירותי, הארומה המרעננת והמרקם הקליל יוצרים משקה מושלם לקיץ.
בנוסף, צריכה מתונה של בירה לבנה יכולה להרגיע, להקל על תחושת לחץ ולהשרות מצב רוח טוב. יש מחקרים שמציינים כי חומרים בבירה מגבירים הפרשת דופמין ואנדורפינים – "הורמוני האושר".
יתרונות בירה לבנה | קרדיט: shutterstock
כמו כל דבר טוב, מומלץ ליהנות מבירה לבנה במידה, שתייה מופרזת עלולה להזיק לבריאות. עם זאת, צריכה אחראית של המשקה עשויה להעניק חוויה לא רק טעימה, אלא אפילו תורמת לגוף ולנפש. יצא לכם לטעום? אולי תגלו את משקה הקיץ האהוב הבא שלכם!











