מצרכים:
- 3-4 חצילים עבים חתוכים לפרוסות עבות לרוחב או לאורך.
- 1 ו-1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- תבלינים לבשר: כף גדושה פפריקה, כפית כמון, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור
- שמן
- לרוטב: 4 עגבניות + 2 שיני שום + מלח, פלפל ושמן זית (אפשר להוסיף 2 כפות רסק עגבניות+1 כף אריסה לצבע וטעם דומיננטי יותר)
אופן ההכנה:
- מטגנים את פרוסות החציל בשמן לא עמוק, רק לקבלת 'סגירה' של השכבות החציוניות.
- קוצצים את הבצל ומטגנים יחד עם השום, מוסיפים ומטגנים יחד גם את הבשר הטחון, מתבלים ומוסיפים שמן לעסיסיות.
- מסדרים בתבנית חד פעמית גדולה נייר אפיה ומעליו שכבה שלימה של פרוסות חציל מטוגנות.
- מכסים את החצילים בשכבת הבשר הטחון ומוסיפים עוד שכבת חצילים מעל.
- מכינים את הרוטב: טוחנים את העגבניות והשום, ומתבלים עם מלח, פלפל, שמן זית.
- שופכים את הרוטב מעל שכבת החצילים העליונה, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות למשך כ-35 דקות.
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן