יום חמישי

|

|

16/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

16/10/2025

|

יום חמישי

מתכון למוסקה מדהימה במיוחד!

מנה יפה וטעימה במיוחד, חגיגית ונוגעת לאנשים שאוהבים חצילים ובכלל, לאנשים שאוהבים מנות ממש טובות!

מצרכים:

  • 3-4 חצילים עבים חתוכים לפרוסות עבות לרוחב או לאורך.
  • 1 ו-1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • תבלינים לבשר: כף גדושה פפריקה, כפית כמון, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור
  • שמן
  • לרוטב: 4 עגבניות + 2 שיני שום + מלח, פלפל ושמן זית (אפשר להוסיף 2 כפות רסק עגבניות+1 כף אריסה לצבע וטעם דומיננטי יותר)

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את פרוסות החציל בשמן לא עמוק, רק לקבלת 'סגירה' של השכבות החציוניות.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים יחד עם השום, מוסיפים ומטגנים יחד גם את הבשר הטחון, מתבלים ומוסיפים שמן לעסיסיות.
  3. מסדרים בתבנית חד פעמית גדולה נייר אפיה ומעליו שכבה שלימה של פרוסות חציל מטוגנות.
  4. מכסים את החצילים בשכבת הבשר הטחון ומוסיפים עוד שכבת חצילים מעל.
  5. מכינים את הרוטב: טוחנים את העגבניות והשום, ומתבלים עם מלח, פלפל, שמן זית.
  6. שופכים את הרוטב מעל שכבת החצילים העליונה, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות למשך כ-35 דקות.

בתיאבון!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]