מצרכים:
- 1 בצל גדול
- 1 קישוא גדול
- 5-6 עלי חסה נקיים בינוניים
- חופן פטרוזיליה/כוסברה
- 5 ביצים
- תבלינים: כפית אבקת שום, מלח, פלפל, מעט כמון
אופן ההכנה:
- חותכים את הקישוא לקוביות קטנות בעזרת סכין (לא טוחנים).
- קוצצים במעבד מזון את הבצל
- קוצצים את החסה ואת הפטרוזיליה במעבד מזון
- מאחדים את כל החומרים, מוסיפים את הביצים ומתבלים. מערבבים היטב.
- מסדרים נייר אפיה על מגש של תנור ובעזרת כף מניחים קציצות מהתערובת.
- אופים למשך כ-25 דקות בחום של 200 מעלות או עד להתייצבות.
בתיאבון ולבריאות!
הערות:
- ללא קמח וללא תוספת שמן הן יוצאות דקות ולא יציבות כמו קציצות רגילות, אך טעימות להפליא. ניתן להוסיף קמח/פירורי לחם לפי שיקול דעתכם.
- חשוב לא לטחון את הקישוא, כי הוא יגיר נוזלים שיקשו על הקציצות להתייצב באפיה.
- אפשר לטגן את הקציצות במעט שמן או להכניס את כל התערובת לתבנית חד פעמית בגודל בינוני ולאפות
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן