יום שישי
|
05/12/2025

לאישה החרדית

|

|

|

05/12/2025

|

יום שישי

יין לבן, טראיקי וסילאן: פסטה שמנת (לא דיאטתית בכלל) של הניה בל

פסטה מוקרמת בסיר אחד בתוספת של עגבניות שרי ובזיליקום ובתיבול של יין לבן ועוד מצרכים שהופכים את המנה הזו למנת שף - במטבח שלכם
פסטה מוקרמת עם עגבניות שרי
פסטה מוקרמת עם עגבניות שרי | קרדיט: shutterstock

מתאים ל – 4 סועדים 

מצרכים:

  • 1/2 חבילת פסטה (באיזה צורה שאוהבים), מבושלת
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות טרי / מגורד דק
  • 2 כפות קמח
  • 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
  • 2 כוסות חלב, מחולק
  • 1 שמנת מתוקה 32% (ניתן להמיר בשמנת לבישול)
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית תבלין בזיליקום
  • מעט אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס סילאן
  • 8 עגבניות שרי חצויות
  • 1 בצל סגול קצוץ דק (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונאלי: מספר עלי בזיליקם או תבלין בזיליקום

אופן ההכנה:

1.בסיר בינוני שמים את החמאה, שמן זית, ושום כתוש.

2. מדליקים את האש ומטגנים את השום (נזהרים שלא יישרף).

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים מספר שניות נוספות.

4. מוסיפים את היין, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מערבבים כ-2 דקות.

5. מוסיפים לסיר את החלב והשמנת המתוקה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד לרתיחה (יש לשים לב שלא יגלוש).

6. כשרותח, מוסיפים את התבלינים ואבקת המרק ומערבבים.

7. מוסיפים את שאר המצרכים, ותביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד.

8. מבשלים מכוסה על אש נמוכה 5 דקות נוספות.

מגישים חם, ניתן לעטר עם עלי בזיליקום לפני ההגשה.

בתיאבון!

 

למעקב אחרי הניה בל

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]