חומרים
מצרכים לבצק:
240 גרם (כוס וחצי + 2 כפות גדושות) קמח לבן
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
כפית גדושה אורגנו מיובש טחון
ביצה
2 כפות מים (במידת הצורך)
למלית:
200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה
50 מ"ל (רבע כוס) חלב
2 ביצים
3 כפות קמח
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
חצי סלסלה עגבניות שרי צהובות
חצי סלסלה עגבניות שרי אדומות
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את העגבניות וחוצים כל אחת לשני חצאים.
- במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, מלח ואורגנו ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
- מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. במידה והבצק לא מתגבש לחתיכות גדולות, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
- מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
- לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרפדים תבנית פאי מתפרקת או רינג בבצק. חשוב להדק את הבצק היטב לדפנות ולתחתית ולוודא שאין מרווחים בין התבנית לבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג.
- מכסים את הבצק בנייר כסף או נייר אפייה או נילון נצמד עמיד בחום ומפזרים קטניות יבשות שיהוו משקולת במהלך האפייה.
- אופים אפייה עיוורת (עם הקטניות מעל) במשך 10 דקות. לאחר מכן מסירים את הקטניות והנייר וממשיכים לאפות עוד 4-55 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי המלית מלבד העגבניות. יוצקים לקלתית החצי אפויה ומיישרים.
- מסדרים את חצאי העגבניות בשורות שורות לפי צבע. למראה יפה במיוחד מסדרים שורה אחת כשהצד החתוך כלפי מעלה ואת השורה הבאה כשהצד החתוך כלפי מטה.
- אופים את הקיש בתנור החם במשך כ-30 דקות או עד שהמלית מתייצבת ושולי הבצק זהובים.
- מגישים חם לצד סלט ירוק.