יום שלישי

|

|

10/12/2024

לאישה החרדית

|

|

|

10/12/2024

|

יום שלישי

קיש עגבניות שרי וגבינה בולגרית מושקע ומפנק

חומרים

מצרכים לבצק:

240 גרם (כוס וחצי + 2 כפות גדושות) קמח לבן

160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כפית מלח

כפית גדושה אורגנו מיובש טחון

ביצה

2 כפות מים (במידת הצורך)

למלית:

200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה

50 מ"ל (רבע כוס) חלב

2 ביצים

3 כפות קמח

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

חצי סלסלה עגבניות שרי צהובות

חצי סלסלה עגבניות שרי אדומות

אופן ההכנה
  • שוטפים היטב את העגבניות וחוצים כל אחת לשני חצאים.
  • במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, מלח ואורגנו ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
  • מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. במידה והבצק לא מתגבש לחתיכות גדולות, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  • מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
  • לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מרפדים תבנית פאי מתפרקת או רינג בבצק. חשוב להדק את הבצק היטב לדפנות ולתחתית ולוודא שאין מרווחים בין התבנית לבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג.
  • מכסים את הבצק בנייר כסף או נייר אפייה או נילון נצמד עמיד בחום ומפזרים קטניות יבשות שיהוו משקולת במהלך האפייה.
  • אופים אפייה עיוורת (עם הקטניות מעל) במשך 10 דקות. לאחר מכן מסירים את הקטניות והנייר וממשיכים לאפות עוד 4-55 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
  • בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי המלית מלבד העגבניות. יוצקים לקלתית החצי אפויה ומיישרים.
  • מסדרים את חצאי העגבניות בשורות שורות לפי צבע. למראה יפה במיוחד מסדרים שורה אחת כשהצד החתוך כלפי מעלה ואת השורה הבאה כשהצד החתוך כלפי מטה.
  • אופים את הקיש בתנור החם במשך כ-30 דקות או עד שהמלית מתייצבת ושולי הבצק זהובים.
  • מגישים חם לצד סלט ירוק.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים