חומרים
הבלינצ'עס הסטנדרטיות מקבלות פנים חדשות, במראה ובטעם מוקרם חלומי.
ניתן לגוון את המלית בירקות נוספים כמו פטריות, תפו"א, בטטה, תרד או כרובית המשתלבות נהדר עם רוטב בשמל.
10-15 יחידות
זמן הכנה 40דקות
לחביתיות-
1/3 1 כוסות קמח
4 ביצים
2 כפות שמן
מלח ופלפל
1/4 2-2 כוסות מים
לבשמל-
2 כפות חמאה
כפות קמח
כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל
חצי כפית אגוז מוסקט
500 גר' ברוקולי טרי או קפוא
חבילה עירית
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
לבחירה- פרוסות גבינה צהובה או גבינה מותכת
אופן ההכנה
הכנת הבלילה:
מערבבים את כל חומרי החביתיות עם מקל בלנדר.
מחממים מחבת, ומשמנים מעט עם ניר סופג טבול בשמן.
יוצקים מהבלילה למחבת ומטלטלים לכסוי מלא, החביתיות צריכות להיות דקות , אם יש בלילה מיותרת שופכים אותה חזרה לקערת הבלילה.
מטגנים עד שהחביתית אינה נוזלית, ואינה דבוקה לתחתית, והופכים אותה יש למגבת לחה מונחת על השיש.
מכינים כך את כל החביתיות, מומלץ לשמן קלות בין לבין, ומערימים את החביתיות אחד על השני מעל המגבת. (אם לא משתמשים בחביתיות מיד, עוטפים ומגלגלים אותם בתוך המגבת, ושומרים בשקית במקרר או במקפיא עד לשימוש.)
להכנת המלית:
מרככים מעט את הברוקולי במיקרוגל או בסיר עם מים ומעט מלח. ומסננים.
מכינים את הבשמל:
ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים ליצירת רביכה, זהובה, מוסיפים מיד את החלב ומביאים לרתיחה. מערבבים מדי פעם. לאחר שהחלב רתח, מוסיפים את השמנת והתבלינים, מוסיפים גבינה צהובה מגוררת וממשיכים לערבב במטריפה עד לקבלת מרקם מוקרם.
(ניתן להמיר את השמנת ב2/3 כוס חלב נוספת אך צריך להוסיף כף נוספת של קמח לרביכה.)
מערבבים את הברוקולי עם מחצית מהבשמל.
במרכז כל חביתית שמים כף מהברוקולי עם הבשמל , וחתיכה מפרוסת גבינה צהובה או מותכת .מרימים את הקצוות לצורת שק, וקושרים עם עירית או בצל ירוק.
מגישים עם רוטב בשמל. ניתן לטחון מעט ברוקולי לרוטב הנותר לקבלת בשמל ירוק.
יפה לקשט בפרחי ברוקולי קטנטנים וקוביות בצל סגול.
לגיוון- במקום ברוקולי מוסיפים לבשמל:
1.פטריות מוקפצות בשמן או חמאה
2.כרובית , קוביות תפו"א או קוביות בטטה מבושלות,
- שקית תרד מופשר, ומבשלים עוד 10 דקות.
טיפ-לחביתיות מוקרמות בתנור- מכינים את המלית באופן המוסבר למעלה, סוגרים את החביתיות בצורה הקלאסית, ומסדרים בתבנית, עדיף אישיות. יוצקים מעל החביתיות בשמל ומפזרים גבינה צהובה.
אופים בתנור עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
התמונה באדיבות מגזין קטיפה.
4 תגובות
מעלףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
טעיייייייייייייייייייייייייייייייייייםםםםםםםםםםםםם!!!
לא כתוב כמה קמח צריך
ראי כתוב בחומרים לחביתיות:
1/3 1 כוסות קמח