חומרים
1.4 קילו תפוחי אדמה (עדיף אדומים)
1/3 שקית מלח גס (בערך 350 גרם)
330 גרם קמח לבן
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
1/2 גבעול רוזמרין, קצוץ דק (לא חובה)
מעט תימין, קצוץ דק (לא חובה)
קמח (לגילגול הניוקי)
לרוטב-
2 שיני שום, קלופות וחצויות
100 גרם ערמונים טריים קלויים וקצוצים גס
50 גרם חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה שופכים עליה את המלח הגס בשיכבה אחידה ומסדרים מעל את תפוחי האדמה שכולם ישכבו על המלח. ואופים כ – שעתיים עד שתפוחי האדמה רכים.
- ממתינים כ-10 דקות שתפוחי האדמה יתקררו ומועכים אותם בעזרת מועך ירקות או שמקלפים אותם ומועכים בעזרת מזלג.
- מוסיפים את הקמח, הביצים, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים ביד עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
- מפזרים מעט קמח על משטח נקי וקורצים כדור מהבצק של הניוקי בגודל אגרוף ומרדדים ל"נקניק" דק.
- חותכים את ה"נקניק" ברוחב של כס"מ אחד.
- בשלב זה ניתן להעביר ישירות לסיר עם מים רותחים ומיד לאחר מכן לרוטב או לפזר מעט קמח דורום, להעביר למגש ולהקפיא.
- במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את השום ואת הערמונים, ומטגנים כשלוש דקות.
- מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מוסיפים את הברוקולי.
- מביאים לרתיחה נוספת, ומנמיכים את האש ומצמצים כשלוש – חמש דקות.
- מוסיפים מלח ופלפל.
- מרתיחים 2 ליטר מים בסיר גדול ומוסיפים כף של מלח גס.
- לאחר שהמים רותחים שנית מורידים את הניוקי בעדינות למים הרותחים ולא מערבבים!
- כחצי דקה לאחר שהניוקי צפים מוציאים אותם עם כף מחוררת ומעבירים לרוטב.
- נותנים לניוקי חצי דקה ברוטב ומגישים.
תגובה אחת
איך יוצרים את הצורה לניוקי כמו בתמונה?