תמיד חלמת להכין ניוקי בבית? את יכולה לעשות זאת בקלי קלות…

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

1.4 קילו תפוחי אדמה (עדיף אדומים)


1/3 שקית מלח גס (בערך 350 גרם)


330 גרם קמח לבן


2 ביצים


מלח ופלפל שחור


1/2 גבעול רוזמרין, קצוץ דק (לא חובה)


מעט תימין, קצוץ דק (לא חובה)


קמח  (לגילגול הניוקי)

לרוטב-

 

2 שיני שום, קלופות וחצויות


100 גרם ערמונים טריים קלויים וקצוצים גס 


50 גרם חמאה


250 מ"ל שמנת מתוקה


מלח ופלפל שחור


 

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה שופכים עליה את המלח הגס בשיכבה אחידה ומסדרים מעל את תפוחי האדמה שכולם ישכבו על המלח. ואופים כ – שעתיים עד שתפוחי האדמה רכים.
  • ממתינים כ-10 דקות שתפוחי האדמה יתקררו ומועכים אותם בעזרת מועך ירקות או שמקלפים אותם ומועכים בעזרת מזלג.
  • מוסיפים את הקמח, הביצים, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים ביד עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
  • מפזרים מעט קמח על משטח נקי וקורצים כדור מהבצק של הניוקי בגודל אגרוף ומרדדים ל"נקניק" דק.
  • חותכים את ה"נקניק" ברוחב של כס"מ אחד.
  • בשלב זה ניתן להעביר ישירות לסיר עם מים רותחים ומיד לאחר מכן לרוטב או לפזר מעט קמח דורום, להעביר למגש ולהקפיא.
  • במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את השום ואת הערמונים, ומטגנים כשלוש דקות.
  • מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מוסיפים את הברוקולי.
  • מביאים לרתיחה נוספת, ומנמיכים את האש ומצמצים כשלוש – חמש דקות.
  • מוסיפים מלח ופלפל.
  • מרתיחים 2 ליטר מים בסיר גדול ומוסיפים כף של מלח גס.
  • לאחר שהמים רותחים שנית מורידים את הניוקי בעדינות למים הרותחים ולא מערבבים!
  • כחצי דקה לאחר שהניוקי צפים מוציאים אותם עם כף מחוררת ומעבירים לרוטב.
  • נותנים לניוקי חצי דקה ברוטב ומגישים.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.