יום חמישי

|

ט׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

12/09/2024

לאישה החרדית

|

ט׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

|

12/09/2024

|

יום חמישי

תמיד חלמת להכין ניוקי בבית? את יכולה לעשות זאת בקלי קלות…

חומרים

1.4 קילו תפוחי אדמה (עדיף אדומים)


1/3 שקית מלח גס (בערך 350 גרם)


330 גרם קמח לבן


2 ביצים


מלח ופלפל שחור


1/2 גבעול רוזמרין, קצוץ דק (לא חובה)


מעט תימין, קצוץ דק (לא חובה)


קמח  (לגילגול הניוקי)

לרוטב-

 

2 שיני שום, קלופות וחצויות


100 גרם ערמונים טריים קלויים וקצוצים גס 


50 גרם חמאה


250 מ"ל שמנת מתוקה


מלח ופלפל שחור


 

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה שופכים עליה את המלח הגס בשיכבה אחידה ומסדרים מעל את תפוחי האדמה שכולם ישכבו על המלח. ואופים כ – שעתיים עד שתפוחי האדמה רכים.
  • ממתינים כ-10 דקות שתפוחי האדמה יתקררו ומועכים אותם בעזרת מועך ירקות או שמקלפים אותם ומועכים בעזרת מזלג.
  • מוסיפים את הקמח, הביצים, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים ביד עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
  • מפזרים מעט קמח על משטח נקי וקורצים כדור מהבצק של הניוקי בגודל אגרוף ומרדדים ל"נקניק" דק.
  • חותכים את ה"נקניק" ברוחב של כס"מ אחד.
  • בשלב זה ניתן להעביר ישירות לסיר עם מים רותחים ומיד לאחר מכן לרוטב או לפזר מעט קמח דורום, להעביר למגש ולהקפיא.
  • במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את השום ואת הערמונים, ומטגנים כשלוש דקות.
  • מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מוסיפים את הברוקולי.
  • מביאים לרתיחה נוספת, ומנמיכים את האש ומצמצים כשלוש – חמש דקות.
  • מוסיפים מלח ופלפל.
  • מרתיחים 2 ליטר מים בסיר גדול ומוסיפים כף של מלח גס.
  • לאחר שהמים רותחים שנית מורידים את הניוקי בעדינות למים הרותחים ולא מערבבים!
  • כחצי דקה לאחר שהניוקי צפים מוציאים אותם עם כף מחוררת ומעבירים לרוטב.
  • נותנים לניוקי חצי דקה ברוטב ומגישים.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים