כל התוכן המעניין לאישה החרדית

יום רביעי

|

י״ב באדר א׳ ה׳תשפ״ד

|

21/02/2024

כל התוכן המעניין לאישה החרדית

לאישה החרדית

|

י״ב באדר א׳ ה׳תשפ״ד

|

|

21/02/2024

|

יום רביעי

תמיד חלמת להכין ניוקי בבית? את יכולה לעשות זאת בקלי קלות…

חומרים

1.4 קילו תפוחי אדמה (עדיף אדומים)


1/3 שקית מלח גס (בערך 350 גרם)


330 גרם קמח לבן


2 ביצים


מלח ופלפל שחור


1/2 גבעול רוזמרין, קצוץ דק (לא חובה)


מעט תימין, קצוץ דק (לא חובה)


קמח  (לגילגול הניוקי)

לרוטב-

 

2 שיני שום, קלופות וחצויות


100 גרם ערמונים טריים קלויים וקצוצים גס 


50 גרם חמאה


250 מ"ל שמנת מתוקה


מלח ופלפל שחור


 

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה שופכים עליה את המלח הגס בשיכבה אחידה ומסדרים מעל את תפוחי האדמה שכולם ישכבו על המלח. ואופים כ – שעתיים עד שתפוחי האדמה רכים.
  • ממתינים כ-10 דקות שתפוחי האדמה יתקררו ומועכים אותם בעזרת מועך ירקות או שמקלפים אותם ומועכים בעזרת מזלג.
  • מוסיפים את הקמח, הביצים, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים ביד עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
  • מפזרים מעט קמח על משטח נקי וקורצים כדור מהבצק של הניוקי בגודל אגרוף ומרדדים ל"נקניק" דק.
  • חותכים את ה"נקניק" ברוחב של כס"מ אחד.
  • בשלב זה ניתן להעביר ישירות לסיר עם מים רותחים ומיד לאחר מכן לרוטב או לפזר מעט קמח דורום, להעביר למגש ולהקפיא.
  • במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את השום ואת הערמונים, ומטגנים כשלוש דקות.
  • מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מוסיפים את הברוקולי.
  • מביאים לרתיחה נוספת, ומנמיכים את האש ומצמצים כשלוש – חמש דקות.
  • מוסיפים מלח ופלפל.
  • מרתיחים 2 ליטר מים בסיר גדול ומוסיפים כף של מלח גס.
  • לאחר שהמים רותחים שנית מורידים את הניוקי בעדינות למים הרותחים ולא מערבבים!
  • כחצי דקה לאחר שהניוקי צפים מוציאים אותם עם כף מחוררת ומעבירים לרוטב.
  • נותנים לניוקי חצי דקה ברוטב ומגישים.

פוסטים אחרונים

דלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות | מירב מלכה.

לפני יום 1

|

0

הזדמנויות לחגוג? בואו ניצור אותן

לפני יום 1

|

0

אשכולית אדומה עם כל המעלות והתוספות

לפני 2 ימים

|

0

הבת שלי היא הכי מושלמת - הרכיבים מדברים בעד עצמם

לפני 2 ימים

|

0

איך יוצאים? בשמחה! | סיון רהב-מאיר

לפני 2 ימים

|

0

חלת שום עסיסית | מירב מלכה

לפני 2 ימים

|

0

לא נותנים הזדמנות: חרם בעולם הילדים

לפני 3 ימים

|

1

סביח בפיתות פרנה ללא התפחה | מירב מלכה

לפני 3 ימים

|

0

תיווך נדל"ן- חלק ה' מהם דמי תיווך בשכירות/ עו''ד אסתי וייסלר

לפני 3 ימים

|

0

הגדרות זה לא להיות

לפני 4 ימים

|

3

תהליכים | אפרת ברזל

לפני 5 ימים

|

0

חודש של בשורות טובות

לפני 5 ימים

|

0

מפנקת במיוחד: עוגת שכבות קפה | חיה קסטיאל

לפני 6 ימים

|

10

תפתיעי אותם בשבת: קציצות דגים ברוטב אדום עשיר

לפני 6 ימים

|

0

חשיפה בלעדית: השיטה שמכשירה נשים בעולמה של הלכה

לפני 6 ימים

|

0

זעקת האישה העובדת: חוסר במעונות במגזר החרדי - מי לוקח את האחריות?!

לפני 6 ימים

|

4

מסיבת ההודיה הגיעה | סיון רהב-מאיר

לפני 6 ימים

|

0

התבלין שכדאי לך להכניס לתפריט בכל הזדמנות: קינמון

לפני 7 ימים

|

0

מתוקה, חמה ומפנקת: דייסת פתיתים לערב גשום

לפני שבוע 1

|

0

משימה הורית: חיבוק אחד ביום, להתפתחות בכל התחומים

לפני שבוע 1

|

1

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *