חומרים לבצק:
5 כוסות קמח
כף שמרים
100 גר חמאה רכה
רבע כוס שמן
1 כוס מים פושרים
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל.
חומרים למילוי:
750 גר גבינה לבנה
3/4 חמאה
1 כוס סוכר
4 כפות קמח
1 ביצה
2 כפות פודינג וניל
1 סוכר וניל.
אופן הכנת הבצק:
לשים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים לאחד כמה דקות לבצק נעים ונוח.
לתת לו לנוח רבע שעה(אין צורך בהתפחה)
לחלק את הבצק ל4 חלקים שווים, כל חלק לרדד למלבן באורך תבנית אנגלישקייק להניח במרכז המלבן מהמילוי לכל האורך,את הקצוות אנחנו חותכים עם סכין חדה וחלקה לרצועות שוות משני הצדדים וסוגרים על המילוי בהצלבה,פעם מימין ופעם משמאל עד הסוף שמתקבל רולדה סגורה יפה.
להניח בתבנית אינגליש למרוח ביצה לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שמשחים טיפה.
כשמתקרר ניתן לפדר באבקת סוכר.
אופן הכנת המילוי:
לערבב את כל החומרים בקערה עד לאחידות.
בהצלחה ובהנאה!!
5 תגובות
שאלה חשובה!
כמה חמאה שמים במילוי????
כתוב 3/4…..
מה הכמות בגרם???
תודה!!!
איך סוגרים בהצלבה מלמעלה? עם הרצועות שחותכים קודם לכן?
נכון כנראה יש מחסור בכל ארץ כי גם אצלנו אין….
ממש עוגה מושלמת!! שווה לנסות
אני עשיתי מקמח מלא ויש להוסיף עוד חצי כוס מים שיצא רך והפחתתי חצי כמות מהסוכר ועדין שלמות של עוגה עם בריאות
תודה ליטל
נראה מעולה. תודה רבה!
יש למישהי מושג למה אין חמאה בחנויות לאחרונה?