מאת הקמפוס הקולינרי , צילום: שושי סירקיס התמונה באדיבות 'קטיפה'
חומרים
2 חצילים מאורכים וצרים
סלסילה עגבניות שרי
קופסא גבינה צפתית, בולגרית או פטה
צרור בצל ירוק
שמן לטיגון
מלח ופלפל גרוס
כף פטרוזיליה קצוצה
שומשום שחור או קצח
לבחירה- נבטים או עלי מיקרו
אופן ההכנה
פורסים את החצילים ,מפזרים מלח להפגת המרירות, ומשאירים כשעה עד שהחצילים מזיעים.
מחממים שמן במחבת, מיבשים את החצילים ומטגנים עד שמזהיב. מעבירים לניר סופג או מסננת
חותכים את עגבניות השרי לרבעים, ואת הגבינה לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל לטבעות.
מערבבים את הגבינה עם עגבניות השרי , בצל ירוק ופטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל
מסדרים את החצילים בצלחת ומעל כל חציל ערמת עגבניות וגבינה, מפזרים שומשום שחור או קצח, ומקשטים בעלי מיקרו.