שבת

|

|

18/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/01/2025

|

שבת

פוקצ'ה עגבניות שרי, שום, גבינה ובזיליקום

חומרים
  • 1/2 ק"ג קמח המיועד לפיצה (קמח תופח)
  • 5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
  • 400 מ"ל מים קרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 20 גרם (כף) מלח
  • לתוספת:
  • קילו עגבניות שרי חצויות
  • 20 שיני שום חצויות
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • גבינה מלוחה

אופן ההכנה
  • 1. אל קערת המיקסר מכניסים קמח ושמרים. לשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
  • 2. מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה מים קרים, שמן זית ומלח. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת לחה או בניילון נצמד.
  • 3. לאחר כחצי שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-5 חלקים שווים ומכדררים.
  • 4. ניתן להשתמש בבצק לאחר כ-2-3 שעות תפיחה בטמפרטורת החדר, או לחילופין להכניס את הכדורים למקרר ולהוציאם, לטמפרטורת החדר, כשעה לפני עבודה.
  • פתיחת הבצק והכנת הפוקצ'ה:
  • 1. משטחים את הבצק בעזרת כרית כף היד, ומותחים לצורה אליפטית.
  • 2. מפזרים את התוספות ונותנים לבצק לתפוח שוב, כרבע שעה.
  • 3. אופים בתנור חם ככל האפשר, רצוי על אבן, עד להשחמה.
  • הכנת התוספת:
  • 1. מערבבים בקערה עגבניות, שום, שמן זית, מלח ופלפל, ומפזרים על הבצק.
  • 2. את עגבניות השרי והשום שמים על הבצק לפני האפיה, ואת עלי הבזיליקום הטריים מוסיפים אחריה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים