פוקצ'ה עגבניות שרי, שום, גבינה ובזיליקום

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים
  • 1/2 ק"ג קמח המיועד לפיצה (קמח תופח)
  • 5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
  • 400 מ"ל מים קרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 20 גרם (כף) מלח
  • לתוספת:
  • קילו עגבניות שרי חצויות
  • 20 שיני שום חצויות
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • גבינה מלוחה

אופן ההכנה
  • 1. אל קערת המיקסר מכניסים קמח ושמרים. לשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
  • 2. מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה מים קרים, שמן זית ומלח. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת לחה או בניילון נצמד.
  • 3. לאחר כחצי שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-5 חלקים שווים ומכדררים.
  • 4. ניתן להשתמש בבצק לאחר כ-2-3 שעות תפיחה בטמפרטורת החדר, או לחילופין להכניס את הכדורים למקרר ולהוציאם, לטמפרטורת החדר, כשעה לפני עבודה.
  • פתיחת הבצק והכנת הפוקצ'ה:
  • 1. משטחים את הבצק בעזרת כרית כף היד, ומותחים לצורה אליפטית.
  • 2. מפזרים את התוספות ונותנים לבצק לתפוח שוב, כרבע שעה.
  • 3. אופים בתנור חם ככל האפשר, רצוי על אבן, עד להשחמה.
  • הכנת התוספת:
  • 1. מערבבים בקערה עגבניות, שום, שמן זית, מלח ופלפל, ומפזרים על הבצק.
  • 2. את עגבניות השרי והשום שמים על הבצק לפני האפיה, ואת עלי הבזיליקום הטריים מוסיפים אחריה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.