חומרים
- 1/2 ק"ג קמח המיועד לפיצה (קמח תופח)
- 5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
- 400 מ"ל מים קרים
- 1/4 כוס שמן זית
- 20 גרם (כף) מלח
- לתוספת:
- קילו עגבניות שרי חצויות
- 20 שיני שום חצויות
- 5 כפות שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור
- גבינה מלוחה
אופן ההכנה
- 1. אל קערת המיקסר מכניסים קמח ושמרים. לשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
- 2. מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה מים קרים, שמן זית ומלח. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת לחה או בניילון נצמד.
- 3. לאחר כחצי שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-5 חלקים שווים ומכדררים.
- 4. ניתן להשתמש בבצק לאחר כ-2-3 שעות תפיחה בטמפרטורת החדר, או לחילופין להכניס את הכדורים למקרר ולהוציאם, לטמפרטורת החדר, כשעה לפני עבודה.
- פתיחת הבצק והכנת הפוקצ'ה:
- 1. משטחים את הבצק בעזרת כרית כף היד, ומותחים לצורה אליפטית.
- 2. מפזרים את התוספות ונותנים לבצק לתפוח שוב, כרבע שעה.
- 3. אופים בתנור חם ככל האפשר, רצוי על אבן, עד להשחמה.
- הכנת התוספת:
- 1. מערבבים בקערה עגבניות, שום, שמן זית, מלח ופלפל, ומפזרים על הבצק.
- 2. את עגבניות השרי והשום שמים על הבצק לפני האפיה, ואת עלי הבזיליקום הטריים מוסיפים אחריה.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן