השף אביגיל מייזליק מגישה: פאי עגבניות שרי צבעוניות וגבינה בולגרית אישי

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

מתכונים חלביים לכבוד חנוכה מאת הקמפוס הקולינרי- בי"ס גבוה ללימודי הקולינריה

פאי עגבניות שרי
מאת שף אביגיל מייזליק
צילום וסטיילינג- שושי סירקיס
צולם עבור עיתון משפחה

 

מבחר העגבניות המקסימות שגדלות כאן בשנים האחרונות מאפשר לנו חיים קלים במטבח. אם משיגים את הצבעוניות הזו בחנות כל מה שצריך זה לסדר אותה יפה בפאי, לאפות ולהגיש. את עיקר היופי כבר ברא מי שברא כל אלה…

דרגת קושי: קלה פלוס      זמן אפיה: 30 ד'         6-8 מנות

לבצק:

2 כוסות קמח

100 גר' חמאה רכה

ביצה אחת

3 כפות מים

למלית:

200 גר' גבינה בולגרית

גביע שמנת מתוקה

3 ביצים

מלח ופלפל

חצי כוס זיתים שחורים, מגולענים

2 כפות בזיליקום קצוץ

2 כוסות עגבניות שרי צבעוניות (או בצבע אחד אם לא מוצאים)

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון, מיקסר עם וו לישה או קערה את הקמח והחמאה ומעבדים לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את הביצה והמים ומערבבים מעט ככל האפשר רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומגלגלים אותו על המערוך, משטחים אותו בעדינות בתוך התבניות וחותכים את הקצוות לקבלת צורת פאי אחידה. מפזרים בכל תבנית גבינה מגוררת בצורה אחידה. קוצצים את הזיתים והבזיליקום ומפזרים אותם על הגבינה. מערבבים יחד את השמנת המתוקה עם הביצים, מלח ופלפל ויוצקים עד לגובה 2/3 משולי התבניות. פורסים את העגבניות בצורה נאה ומסדרים מעל השמנת המתוקה. אופים 20 ד' או עד שקצוות הבצק זהובים והמלית יציבה למגע.

 

 


חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן