שבת

|

|

07/12/2024

לאישה החרדית

|

|

|

07/12/2024

|

שבת

השף אביגיל מייזליק מגישה: פשטידת קישואים, עגבניות וגבינה צפתית

חומרים

פשטידת קשואים עגבניות וגבינה צפתית
שף אביגיל מייזליק
צילום וסטיילינג- שושי סירקיס
צולם עבור עיתון משפחה

צורת הכנה מקסימה זו תתאים לעוד ירקות רבים, אפשר גם לשים את הירקות בצורה חופשית ולא חייבים לסדר אותם כקלפים, למרות שחלק גדול מהיופי זה הסידור של הירקות.

דרגת קושי: קלה פלוס     זמן אפיה: 30 ד'          8-10 מנות

לבצק:

2 כוסות קמח

100 גר' חמאה רכה

ביצה אחת

קורט מלח

3 כפות מים

למלית:

4 קישואים קטנים ירוקים או זוקיני

4 עגבניות קטנות וקשות

חצי חבילת גבינה צפתית, בולגרית או מוצרלה

חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים

חצי חבילת שמנת מתוקה

שתי ביצים

מלח ופלפל

ביצה אחת טרופה למריחה על הפאי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: מערבבים יחד בקערה, מיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המלח, הביצה והמים ומערבבים מעט ככל האפשר, רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי חצי ס"מ ומשטחים אותו בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. פורסים את הקישואים, העגבניות והגבינה. קוצצים את הבזיליקום ומפזרים אותו על התבנית. מסדרים את העגבניות, הקישואים והגבינה אחד על גבי השני כקלפים מסביב לכל התבנית בצורה עגולה. חותכים במרכז התבנית את הבצק מעיגול הירקות ועד לאמצע – כמו חלוקה של פיצה, למשולשים. כעת מקפלים כל משולש על גבי הירקות.

מערבבים היטב את השמנת המתוקה, הביצים, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בזהירות את השמנת על הירקות אך נזהרים שהיא לא תציף את הפשטידה. מורחים ביצה טרופה על הבצק ומעבירים לתנור. אופים למשך 25-30 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית מתייצבת. במידה וחלק מהמלית נוזל למרכז המאפה – פשוט מסלקים את החלקים המיותרים לאחר האפייה. מגישים חם.


להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

4 תגובות

  1. שלום ןתודה על מתכון שנראה נפלא!
    את חושבת שהמאפה המיוחד הזה יעמוד בהקפאה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים