השף אביגיל מייזליק מגישה: פילה סלמון בציפוי פריך של פיסטוקים ופירורי לחם

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

מתכונים חלביים לכבוד חנוכה מאת הקמפוס הקולינרי- בי"ס גבוה ללימודי הקולינריה

פילה סלמון בקראסט פיסטוקים
שף אביגיל מייזליק
צילום וסטיילינג- שושי סירקיס

צולם עבור עיתון משפחה

ציפוי מעודן זה מעניק לסלמון טעם חלומי. מנה מיוחדת שתעשיר את שולחנות החג.

דרגת קושי: קלה    זמן אפיה: 20 ד'    8 מנות

8 פרוסות פילה סלמון איכותי

8 כפיות חרדל דיז'ון עם גרגרים

כוס יין לבן חצי יבש

מלח ופלפל

לציפוי:

כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים

כוס פירורי פנקו

צרור בזיליקום

שיני שום

כפות שמן זית

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מתבלים את הסלמון במלח ופלפל, מורחים כפית חרדל על חלקו העליון של כל פילה ומניחים בתבנית בינונית. יוצקים לתוכה את היין הלבן. מכינים את הציפוי: קוצצים גס את הפיסטוקים. טוחנים במעבד מזון את הפנקו עם הבזיליקום והשום עד לקבלת תערובת אחידה. מוציאים ומוסיפים את שמן הזית, מערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים. כעת מניחים שכבה נאה של התערובת על כל דג כך שהוא יהיה מצופה היטב בחלקו העליון. צולים בתנור למשך 20 דקות,  עד שהציפוי זהוב והדגים קפיציים למגע. 


שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

5 תגובות

  1. ניסיתי את המתכון יצא פשוט מושלם !!!
    במקום עלי בזיליקום קצצתי שמיר וכוסברה טרייה – היה ממש טעים שווה לנסות !!

  2. מזה פירורי פנקו?
    תודה על המתכון ניראה מגרה ביותררררר
    אשמח אם יעלו גם מתכון של דגי סלמון עם עלי בזיליקום.
    אני מחפשת כזה מתכון כבר הרבה זמו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.