חומרים
4 פרוסות פילה סלמון טרי, חתוך לקוביות
למרינדה:
מיץ לימון
4 כפות שמן
3 שיני שום, כתושות
3 כפות רוטב סויה
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
קורט מלח
3 כפות רוטב צ'ילי
2 כפות סילאן
1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי המרינדה מלבד השומשום ומשרים בתוכה את קוביות הסלמון 30 דקות לפחות.
עדיף להשרות את הדג במרינדה למשך הלילה, ולכל היותר ל 24 שעות.
משפדים את קוביות הסלמון על קיסמים קטנים, מפזרים עליהן את השומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות 6 דקות.
מגוונים: אפשר לחתוך את הסלמון גם לחתיכות גדולות, לשפד על שיפודים רגילים ולאפות במשך 12 דקות.
3 תגובות
נהנתי מאוד מהמתכונים, יש לי המון מתכונים לשתף את כולן, איני יודעת איך לשלוח ולאן?
נשמע טעים וקצת שונה מה-דבש מיונז וחרדל- הרגיל מדפיסה מיד
אגב,
יש הבדל גדול מאד בין דגים/ עופות שהיו מושרים לילה או כמה שעות לבין דגים או עוף ששמים עליהם רוטב ומיד מכניסים לתנור-
הבדל ענקק!!
נראה טעים, והכי חשוב קליט.
כבר הדפסתי ותליתי על המקרר לשבת