חומרים
הכנה וסטיילינג- ציפי כהן
צילום- תומר בורמד
סלט מרשים ועשיר, מתאים כמנת פתיחה חגיגית מרשימה וקלת הכנה.
ניתן להגיש כסלט מרכזי, עם חתיכות סלמון מפוררות במקום משופדות.
חומרים:
ל6 סועדים:
6 פרוסות פילה סלמון
משרה:
רבע כוס מיץ או תרכיז תפוזים
2 כפות שמן
מעט יין לבן
מלח פלפל שחור גרוס
כף רוטב צ'ילי
לסלט:
עלי ביבי או חסה
בצל סגול פרוס
3 משמשים בשלים פרוסים לפרוסות דקות
ענף סלרי ללא העלים פרוס לפרוסות דקות
לרוטב:
חצי כוס מיץ תפוזים
2 כפות דבש
שן שום קצוצה
כף חומץ
כף מיץ לימון
כף רוטב צ'ילי
מלח ופלפל
אופן ההכנה
להכנה- חותכים את הסלמון לקוביות ומשפדים על שיפוד בינוני, מכינים 2 שיפודים לסועד.
מורחים מעל את חומרי המשרה, ומפזרים מעט פלפל גרוס.
אופים כ12 דקות עד שמזהיב מבחוץ
מכינים את סלט- מערבבים בקערה את מרכיבי הסלט ומחלקים לצלוחיות אישיות,
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, ומטפטפים על כל מנה, מניחים מעל 2 שיפודים ומגישים.