סלמון אפוי בחרדל ולימון

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

להכנת כ-6 מנות-פילה דג סלמון במשקל כ- 1.2 ק"ג, טרי או מופשר

4 כפות מיונז

1 כף חרדל

קליפה מגוררת מלימון שלם (לא חובה)

כ- 3 כפות מיץ לימון

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה, 180 מעלות.  מנקים את הדג תחת זרם של מים קרים, עדיף שלא להסיר את העור. מניחים את נתח הדג בתבנית אפייה מזכוכית או קרמיקה, כשהעור כלפי מטה. מערבבים יחד בקערה את כל חומרי הרוטב: מיונז, חרדל, קליפת לימון מגוררת, מיץ לימון ותבלינים.  טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. מורחים את הממרח על נתח הדג בשכבה אחידה.  מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, ואופים במרכז התנור 35-40 דקות עד שהדג מוכן. עדיף להימנע מאפיית יתר, אשר מייבשת הדג שלא לצורך.


שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.