סלמון אפוי בחרדל ולימון

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

להכנת כ-6 מנות-פילה דג סלמון במשקל כ- 1.2 ק"ג, טרי או מופשר

4 כפות מיונז

1 כף חרדל

קליפה מגוררת מלימון שלם (לא חובה)

כ- 3 כפות מיץ לימון

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה, 180 מעלות.  מנקים את הדג תחת זרם של מים קרים, עדיף שלא להסיר את העור. מניחים את נתח הדג בתבנית אפייה מזכוכית או קרמיקה, כשהעור כלפי מטה. מערבבים יחד בקערה את כל חומרי הרוטב: מיונז, חרדל, קליפת לימון מגוררת, מיץ לימון ותבלינים.  טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. מורחים את הממרח על נתח הדג בשכבה אחידה.  מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, ואופים במרכז התנור 35-40 דקות עד שהדג מוכן. עדיף להימנע מאפיית יתר, אשר מייבשת הדג שלא לצורך.


חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


תגובה אחת

  1. דבורה הגב

    דג סלומון אופים כ 18 דקות עד 20.מעבר לזמן הוא מתייבש.

x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן