רולדה מבצק רבוך/ כתבה והכינה: ריקי קשאני

שיתוף ב email
שיתוף ב print

לבצק הרבוך

70 גר' מים

50 גר' שמן

1/4 כפית מלח

1 ביצה L

4 חלמונים

4 חלבונים

2 כפות שטוחות סוכר

צילום: לאה קליין

אופן ההכנה: 

מניחים בסיר מים שמן ומלח ומביאים לרתיחה

מוסיפים קמח ומערבבים עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר

מסירים מהאש, מוסיפים ביצה וחלמונים ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה 

מקציפים חלבונים וסוכר כ5 דקות במהירות גבוהה

מוסיפים 2 כפות מהקצף אל הבצק וערבבי כדי לרכך את הבצק

מוסיפים עוד מחצית מהקצף וערבבי עם מרית 

מוסיפים את שאר הקצף וערבבי היטב.

מניחים ניר אפיה על תבנית 30/40 (חד פעמית גדולה)

משטחים ומיישרים עם ספטולה את התערובת ואופים בחום 1600 כ 10 דקות

בסיום האפיה חותכים ל 2 חלקים לאורך מורחים את המלית בשכבה בעובי כ 1/2 ס"מ 

משאירים בקצה ס"מ ללא מריחה. 

גלגלים מיד ועטפי בניילון נצמד ושמרי במקרר.

מילויים

 

פירה בטטה

 2 בטטה מקולפת

1 בצל קצוץ

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

 הניחי את הבצל במחבת עם מעט שמן והזהיבי

הניחי את הבטטה בסיר וכסי במים

הביאי לרתיחה הנמיכי את האש ובשלי כ 20 דקות עד להתרככות.

שפכי את המים, הוסיפי שמן זית בצל ותבלינים וטחני לפירה חלק מאד.

 

מילוי מוס סלמון:

2 חב' סלמון מעושן

 3 ביצים קשות

מחל פלפל

כ 2 כפות מיונז

אופן ההכנה: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה.

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.