לפריקסה:
קילו קמח
2 כפות שמרים
2-3 כפות סוכר
חצי כוס שמן
כף קוניאק
3 וחצי כוסות חד"פ מים פושרים
כף מלח
אופן ההכנה:
ללוש את חומרי הבצק מלבד המלח, להוסיף מלח וללוש 10 דקות במיקסר.
לשמן את הבצק ולהניח לכ-10 דקות.
להוריד את האוויר ולהתפיח שוב להכפלת הנפח.
לרדד על משטח מקומח לעובי של כ-2 ס"מ ולקרוץ עיגולים בערך בגודל של מכסה של קופסה של מרק עוף אדום.
להתפיח כל חתיכה על נייר אפיה גזור בערך חצי שעה ולטגן את הבצק בשמן עמוק חם ולא רותח.
לחילופין: לפריקסה אפוי – להניח על תבנית עם נייר אפיה, אפשר לרסס עם שמן מלמעלה לפני ואחרי האפיה (לא חובה) ולאפות על חום 180 מעלות 12 דקות.
לאחר האפיה לכסות במגבת.
לסלמון:
להכין מרינדה – לימון, שמן זית, תערובת תיבול של פלפל, לימון פרסי ושום, תבלין לדג, מלח גס ופרוסות שום (אפשר גם רוזמרין).
להשרות את הדג במרינדה ולאפות כ-20 דקות על 190 מעלות.
לפרק את הדג ולהכניס לתוך הפריקסה
2 תגובות
פעם קראתי מתכון ששמים את הפריקסה בשמן חם יחד עם גזיר הנייר אפייה
האם זה נכון?
היי , כן זה מה שצריך לעשות
להניח את הבצק אחרי הקריצה על מלבן נייר אפיה להכניס לשמן ולשלוף את הנייר מהשמן.
ככה לא פוגעים בהתפחה ומוציאים את האוויר.