קציצות דגים שבתיות ברוטב חריף/ מירב מלכה

שיתוף ב email
שיתוף ב print

החומרים

1 דג פילה סלמון
1/2 דג פילה לברק
לימון
1/2 צרור כוסברה
4 שיני שום
2 פרוסות לחם רטובות
מעט כמון
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
כמון
מעט שמן זית
מעט אבקת מרק

לרוטב:

1 לימון פרוס לעיגולים דקים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 פלפל חריף לרצועות
1 גמבה אדומה לרצועות
4 שיני שום פרוסות
מים עד גובה הקציצות
1/2 כוס שמן
2 כפות פפריקה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
השרו את הסלמון ודג לברק בלימון ומלח במשך 20 דקות ושטפו היטב .

הכניסו לקערה את הדגים השטופים היטב יחד עם הכוסברה, השום, פרוסות הלחם הרטובות, מעט כמון, אגוז מוסקט וטחנו היטב בעזרת מקל בלנדר או במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה.

פזרו מלח, פלפל שחור, כמון, מעט שמן זית ומעט אבקת מרק ולושו היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

צרו כדורים והניחו בקערה.

הכנת הרוטב:
בתחתית הסיר הניחו את פרוסות הלימון, העגבניות, רצועות פלפל חריף, רצועות הגמבה והשום

מלאו את הסיר במים, הביאו לרתיחה והוסיפו את כדורי קציצות הדגים

בקערה נפרדת הכניסו את השמן, הפפריקה, הכורכום, כף מלח וכפית פלפל שחור, ערבבו היטב עד לקבלת רוטב חלק, שפכו לתוך הסיר המבעבע וערבבו קלות.

לסיום פזרו את צרור הכוסברה הקצוצה. הנמיכו את האש ובשלו במשך 30 דקות.

בהצלחה

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.