כל התוכן המעניין לאישה החרדית
שבת
|
ט׳ בסיון ה׳תשפ״ד
|
15/06/2024

מתחילות להתאמן על מאכלי חלב: לזניה חלבית מוקרמת בטעם עשיר

היא רק נראית מורכבת, אבל אחרי שקולטים את הרעיון - ההכנה מהנה ומספקת והתוצר? הולך להיות טעיםםם לפחות כמו במסעדות חלביות יוקרתיות!
| קרדיט: shutterstock

המצרכים:

לרוטב שמנת:

25 גר' חמאת תנובה

1 בצל בינוני חתוך בינוני

1 כוס פטריות חתוכות

1.5 כפית אבקת מרק פטריות

2 כפות בזיליקום קצוץ (לא חובה)

5 עלי בזיליקום קצוצים (לא חובה)

2 קופסאות שמנת מתוקה

כוס חלב

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב עגבניות:

כף שמן לטיגון

1 בצל בינוני חתוך בינוני

2 עגבניות טריות מגורדות

1/4 כפיתסוכר, לבן או חום

200 גר' רסק עגבניות (2 חבילות קטנות)

כפית פפריקה אדומה

כף אורגנו יבש

5 עלי בזיליקום קצוצים (לא חובה)

מלח פלפל לפי הטעם

2 כוסות מים חמים

בנוסף: 

חבילת עלי לזניה

גבינה צהובה

גבינת מוצרלה

 

אופן ההכנה:

מכינים רוטב שמנת: מטגנים בצל בחמאה, לאחר הזהבה קלה מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן, מתבלים עם אבקת המרק, מלח פלפל וכאשר כל התבלינים נספגים מוסיפים את השמנת והחלב, מביאים לרתיחה מנמיכים אש ומוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים. מבשלים עוד 10 דקות.

מכינים רוטב עגבניות: מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים עגבנית טריות וסוכר ממשיכים לטגן, מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מאחדים את התערובת ומוסיפים מים, מרתיחים ומנמיכים את האש לעוד כרבע שעה.

את שני הרטבים מערבבים יחד ומצננים מעט עד שהרוטב מסמיך, ניתן להוסיף קורנפלור לזירוז התהליך.

משמנית תבנית אלומיניום מרובעת (אפשר גם בתבניות אישיות) ומתחילים לערום בשכבות
שכבת עלי לזניה, עליה תערובת הרטבים ומעל מפזרים בנדיבות את הגבינה המגורדת וחוזר חלילה עד לגובה הרצוי, בד"כ 3 שכבות של עלים כשמסיימים בהמווון גבינה.

כדי למנוע הידבקות של עלי הלזניה לתחתית ולבישול טוב יותר ניתן לפזר קצת מהרוטב על התבנית לפני השכבה הראשונה של עלי הלזניה.

מכניסים הכל לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ומוציאים כשהגבינה למעלה מבעבעת ומשחימה מעט.

בתיאבון!

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

הפתעה בפנים: משפט מוטיבציה בשבילך | ז' סיון תשפ"ד

לפני 2 ימים

|

0

בהשקעה הנאמדת ב- 6 מיליון ₪: מותג האופנה RESERVED מגיע לראשונה לירושלים ופותח סניף דגל בקניון עזריאלי ירושלים

לפני 2 ימים

|

1

ארוחת צהריים עסיסית ומפנקת: מנת פסטה עם נקניקיות ברוטב עגבניות | חגית אור

לפני 2 ימים

|

0

השבת של ורד, השבת של נעה - השבת שהשיבה את שלה | אפרת ברזל

לפני 2 ימים

|

0

להאחז בפרשנות חיובית: כך תוכלו להמנע מכעסים מיותרים | יפית שטרית

לפני 2 ימים

|

0

פעם התעוררתם מישהו אחר? | החיזוק היומי

לפני 2 ימים

|

0

עַכְשָׁו תּוֹרָה | אתי קצבורג

לפני 3 ימים

|

0

ראשל סקול בסרטון הדרכה חגיגי: כך תכיני סידור פרחים מרכזי לשולחן חג השבועות

לפני 5 ימים

|

0

עשרת הדברות בזמן מלחמה - למה השנה זה חשוב במיוחד? | סיון רהב-מאיר

לפני 5 ימים

|

0

קצת מתחת לקו פרק 12 | סיפור בהמשכים

לפני 5 ימים

|

0

נפלאות ההייטק החרדי: מהסמינר לתפקיד בכיר בחברת אינטל

לפני 5 ימים

|

2

קריספונים עשירים בחלבון לחג השבועות | שירלי קורן

לפני 5 ימים

|

0

הניה בל בטור מלא הומור: אז לחכות לשבועות או לא להיות?

לפני 5 ימים

|

0

הזמרת יעל כליפא בראיון מיוחד על קבלת התורה בכל יום מחדש: "שיר אחד מחובר יכול לעשות יותר מהרצאה שלימה" | מיכל ירושלמי

לפני 6 ימים

|

0

היא חזרה | מקבץ שירים מרגש מנשים חרדיות לנעה ארגמני שחזרה משבי חמאס

לפני 6 ימים

|

0

הפתעה בפנים: משפט מוטיבציה במיוחד בשבילך | ג' סיון תשפ"ד

לפני 6 ימים

|

0

כך ההודיה לה' גם מקדמת את הישועה וגם מכפרת עוונות | החיזוק היומי

לפני 6 ימים

|

0

גם את יכולה להנות מעור חלק וצעיר: קליניק חכמים על קמטים

לפני 6 ימים

|

0

כדורי גבינה משגעים בציפויים עשירים | הכנה וצילום: שושי סירקיס

לפני 6 ימים

|

0

תזכרו את הרגע הזה! | סיון רהב מאיר

לפני 6 ימים

|

0