יום שלישי

|

|

29/04/2025

לאישה החרדית

|

|

|

29/04/2025

|

יום שלישי

עוגת גבינה אפויה בטעם וניל עם ציפוי שמנת חלק ויפה

חומרים

לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

  • כוס ו 2/3  ביסקוויטים טחונים דק במעבד מזון
  • 1/4 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה, מומסת

לגבינה:

  • 3 מכלים (750 גרם) גבינה לבנה 9% 
  • 1/2 כוס + 1/3 כוס סוכר (כמעט כוס שלמה..)
  • 1 כפית תמצית וניל 
  • 6 ביצים 

לציפוי:

  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה

הבסיס: מערבבים ביסקוויטים עם סוכר וחמאה. משמנים את התבנית בחמאה מומסת ומהדקים את הפירורים היטב לתחתיתה. מאחסנים במקפיא למשך 20 דקות או יותר.

 הגבינה: מניחים גבינה, סוכר ותמצית וניל בקערה ומקציפים בעזרת מיקסר יד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים לבלילה אחידה.

מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות). יוצקים את בלילת הגבינה על התחתית.

מכניסים לתנור, אופים במשך 40-45 דקות עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רכה במרכזה, תופחת מעט בשוליים ונראית לא אפויה מספיק (מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי חצי שעת אפייה, מכיוון שרוב התנורים אינן אופים באחידות).

מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות.

לציפוי: מערבבים בקערית שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל.

מצפים את העוגה בעדינות בעזרת כף, מהשוליים כלפי המרכז. מכיוון שהעוגה רכה מאוד, צריך למרוח את השמנת בעדינות, כדי שלא תשקע במרכז.

מחזירים את התבנית לתנור ואופים 8 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה. העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.


מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים