השף לאומנות קולינרית ציפי כהן מגישה: לביבות ספירליות וסביבוני גבינה צהובה

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

מתכונים חלביים לכבוד חנוכה מאת הקמפוס הקולינרי- בי"ס גבוה ללימודי הקולינריה

לביבות ספירליות וסביבוני גבינה צהובה

מתכון הכנה וסטיילינג- שף לאמנות קולינרית ציפי כהן

צילום – תומר בורמד

צולם עבור מגזין קטיפה

הלביבות הקלאסיות מקבלות טעם ופנים חדשות, עם ספיירל סלייסר, וסביבוני גבינה צהובה. אטרקציה למסיבות חנוכה. 

2 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות בינונים
2 קישואים בינונים
3 ביצים
6 כפות גדושות פירורי לחם
6 כפות בצל ירוק או עירית קצוצה
שמן לטיגון

אופן ההכנה

מקלפים את הירקות, בעזרת ספיירל סלייסר מכינים סלילים בינוניים.
לכל סוג ירק מוסיפים כף בצל ירוק קצוץ, ביצה ו 2 כפות פירורי לחם, מערבבים היטב, עדיף באופן ידני. ניתן להוסיף ביצה לפי הצורך, להקפיד שהתערובת לא תהיה נוזלית או צמיגית מדי, אחרת לא יראו את הסלילים לאחר הטיגון. ניתן להכין לביבות מסוגים שונים של ירקות או לערבב כמה סוגים יחד. 
מחממים במחבת שמן, ומטגנים לביבות בגודל הרצוי. להגשה מפזרים מעט בצל ירוק או עירית קצוצה. 
סביבוני גבינה צהובה
החומרים הדרושים:
גוש גבינה צהובה קשה או קשקבל
בייגלה מקלות
אופן ההכנה:
בעזרת צנתר זילוף גדול מסמנים עיגול בחלק העליון של גוש הגבינה. בעזרת סכין טורנה, חותכים את הגבינה לעומק מסביב לעיגול בזווית אלכסונית, יוצרים צורה של חרוט. לוקחים חצי מקל בייגלה, ונועצים במרכז העיגול למעלה.

 


חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן