יום שישי

|

|

28/03/2025

לאישה החרדית

|

|

|

28/03/2025

|

יום שישי

עוגת שוויצריה הקטנה- קרם מסקרפונה, שוקולד מריר קראנצ' ואגוזים מקורמלים, על מרנג שוקולד ואגוזים, ומעליו נטיפי קרם שוקולד לבן

חומרים

למרנג שוקולד פקאן

2 חלבונים

90 גר' (חצי כוס פחות כף) סוכר

30 גר' (2 כפות) אבקת סוכר

45 גר' (1/3 כוס) אגוזי פקאן

30 גר' שוקולד מריר

שכבת קראנץ

75 גר' שוקולד מריר

60  גר' (2 כפות) ממרח לוטוס

20 גר' חמאה

45 גר' (1/3 כוס) פקאן טחון גס

25 גר' (1/2 כוס) פיצפוצי אורז

למוס מסקרפונה

450 מ"ל חלב

100 גר' (1/2 כוס) סוכר

40 גר' (3 כפות לא גדושות) קורנפלור

1/2 כפית משחת וניל או כפית תמצית וניל

6 חלמונים

6 גר' ג'לטין מומס ב36 מ"ל מים

280 מ"ל שמנת מתוקה 38%

280 גר' גבינת מסקרפונה

ספירלת שוקולד לבן

 160  גר' שמנת

75 גר' שוקולד לבן

1/2 כפית משחת וניל או מקל וניל

 

אופן ההכנה

תבנית  בקוטר 24

למרנג שוקולד פקאן-

  • שמים את החלבונים והסוכר בסיר על בן מרי ומחממים עד להמסת הסוכר. מידי פעם מערבבים על מנת לא לקבל חביתה
  • מעבירים את החלבונים והסוכר לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב
  • טוחנים במעבד מזון את אבקת הסוכר , הפקאן והשוקולד ומקפלים אל החלבונים
  • מזלפים על נייר אפיה עיגול בקוטר 22 ס"מ ואופים כשעה בחום של 90 מעלות עד שהתחתית  מתנתקת מנייר האפייה

לשכבת קראנץ'-

  • ממיסים את השוקולד
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים

למוס מסקרפונה-

  • מרתיחים את החלב והווניל
  • בקערה נפרדת טורפים חלמונים סוכר וקורנפלור
  • יוצקים את החלב החם על תערובת החלמונים תוך כד בחישה
  • מחזירים לסיר ומבשלים תוך בחישה נמרצת עד להסמכה
  • מסירם מהאש ומוסיפים את הג'לטין. מערבבים להמסה
  • מצננים את התערובת לטמ' של 35 מעלות
  • מקציפים שמנת מתוקה ומסקרפונה ומקפלים לקרם.
  • מניחים בתחתית תבנית בקוטר 24 את מרנג השוקולד פקאן
  • שמים כ1/3 מכמות המוס מניחים את שכבת הקארנץ ומכסים ביתרת המוס.
  • מקפיאים לפחות 6 שעות
  • שוטחים בתבנית בקוטר 22 ומקפיאים

לספירלת שוקולד לבן-

  • מרתיחים שמנת ווניל ומשהים 10 דק'
  • מרתיחים שוב ומסננים מעל השוקולד
  • טוחנים לאמולסיה ומצננים לילה
  • מקציפים עד למרקם נח לזילוף  ומזלפים מעל העוגה

 

 


מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

    1. המסקרפונה היא גבינת שמנת איטלקית, לא חמצמצה אלא עדינה בטעם.
      הטעם העדין של המסקרפונה והמרקם ה"אוורירי" שלה עושים אותה מושלמת!
      לפני שבועות בדר"כ יש את כל הגבינות המיוחדות בחנויות בכשרות מהודרת…
      בהצלחה!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים