לביבה חמה וטעימה- מתכון ללביבות תפוח אדמה וגזר לכבוד חג החנוכה

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

5 תפוחי אדמה בינוניים


4 גזרים


1 בצל בגודל בינוני


כפית שטוחה מלח


1/2 כפית פלפל שחור


4 כפות קמח


3 ביצים


שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה
  • מגרדים את תפוחי האדמה, הגזר והבצל על פומפיה  ומעבירים לקערה גדולה.
  • סוחטים היטב עם הידיים ומעבירים את הנוזל שנוצר לתוך קערה נוספת (כך שיש לכם 2 קערות). מניחים את הקערה עם הנוזל בצד.
  • לתוך הקערה עם תפו"א, הגזר והבצל שנסחטו מוסיפים קמח, מלח, פלפל וביצים. מערבבים.
  • מוסיפים את העמילן שנוצר בתחתית הקערה עם הנוזלים (מעין נוזל לבן סמיך) ומערבבים. ניתן להוציא את העמילן עם כפית. אם הוא לא נוצר, מחכים כמה דקות והוא יווצר לבד.
  • אם התערובת יבשה מעט, ניתן להוסיף 2 כפות מהנוזלים שנותרו לכם בקערה.
  • יוצרים לביבות עם הידיים ומטגנים בשמן על להבה בינונית משני הצדדים עד הזהבה. שימו לב, התערובת מעט נוזלית וזה בסדר, בעת הטיגון היא מתמצקת בגלל הביצים והקמח.

חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן