שבת

|

|

05/10/2024

לאישה החרדית

|

|

|

05/10/2024

|

שבת

לביבה חמה וטעימה- מתכון ללביבות תפוח אדמה וגזר לכבוד חג החנוכה

חומרים

5 תפוחי אדמה בינוניים


4 גזרים


1 בצל בגודל בינוני


כפית שטוחה מלח


1/2 כפית פלפל שחור


4 כפות קמח


3 ביצים


שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה
  • מגרדים את תפוחי האדמה, הגזר והבצל על פומפיה  ומעבירים לקערה גדולה.
  • סוחטים היטב עם הידיים ומעבירים את הנוזל שנוצר לתוך קערה נוספת (כך שיש לכם 2 קערות). מניחים את הקערה עם הנוזל בצד.
  • לתוך הקערה עם תפו"א, הגזר והבצל שנסחטו מוסיפים קמח, מלח, פלפל וביצים. מערבבים.
  • מוסיפים את העמילן שנוצר בתחתית הקערה עם הנוזלים (מעין נוזל לבן סמיך) ומערבבים. ניתן להוציא את העמילן עם כפית. אם הוא לא נוצר, מחכים כמה דקות והוא יווצר לבד.
  • אם התערובת יבשה מעט, ניתן להוסיף 2 כפות מהנוזלים שנותרו לכם בקערה.
  • יוצרים לביבות עם הידיים ומטגנים בשמן על להבה בינונית משני הצדדים עד הזהבה. שימו לב, התערובת מעט נוזלית וזה בסדר, בעת הטיגון היא מתמצקת בגלל הביצים והקמח.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים