יום שלישי

|

|

29/04/2025

לאישה החרדית

|

|

|

29/04/2025

|

יום שלישי

פסטה צרובה ברוטב פסטו עשיר

חומרים

חבילת פסטה

2 כוסות עלי בזיליקום יפים ורעננים 

3-2 שיני שום כתושות

2 כפות צנוברים

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה)

50 גרם חמאה או 1/3 כוס שמנת מתוקה

100 גרם פרמזן (או פקורינו או תערובת), מגוררת

 

אופן ההכנה
  • 1. במעבד מזון (או בעזרת עלי ומכתש) מרסקים את הבזיליקום עם שום, גבינה וצנוברים. מוסיפים שמן זית עד למרקם הרצוי ומתבלים במלח, פלפל וקליפת לימון.
  • 2. מבשלים פסטה במי מלח רותחים. מסננים, שומרים 1/3 כוס ממי הבישול ומחזירים אותם לסיר.

 

  • מערבבים את החמאה (או השמנת) עם המים שבסיר ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מוסיפים את הפסטו ומערבבים לציפוי אחיד, כך שהפסטה תיצבע בירוק.

 

  • גיוון – אפשר להכין פסטו מעשבי תיבול אחרים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רוקט. וגם לערבב שני מינים, למשל כוסברה ונענע. – אפשר להחליף את הצנוברים באגוזי מלך, בפיסטוקים או בקשיו.

 

  • לקישוט- אפשר להוסיף עגבניות מיובשות וזיתי קלמנטה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים