חומרים
חבילת פסטה
2 כוסות עלי בזיליקום יפים ורעננים
3-2 שיני שום כתושות
2 כפות צנוברים
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
50 גרם חמאה או 1/3 כוס שמנת מתוקה
100 גרם פרמזן (או פקורינו או תערובת), מגוררת
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון (או בעזרת עלי ומכתש) מרסקים את הבזיליקום עם שום, גבינה וצנוברים. מוסיפים שמן זית עד למרקם הרצוי ומתבלים במלח, פלפל וקליפת לימון.
- 2. מבשלים פסטה במי מלח רותחים. מסננים, שומרים 1/3 כוס ממי הבישול ומחזירים אותם לסיר.
- מערבבים את החמאה (או השמנת) עם המים שבסיר ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מוסיפים את הפסטו ומערבבים לציפוי אחיד, כך שהפסטה תיצבע בירוק.
- גיוון – אפשר להכין פסטו מעשבי תיבול אחרים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רוקט. וגם לערבב שני מינים, למשל כוסברה ונענע. – אפשר להחליף את הצנוברים באגוזי מלך, בפיסטוקים או בקשיו.
- לקישוט- אפשר להוסיף עגבניות מיובשות וזיתי קלמנטה.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
תגובה אחת
נראה ממש מגרה.
ננסה בהזדמנות הקרובה…
תודה:)