מצרכים:
- 1.5 ק"ג גרונות הודו
- 3 כוסות גריסי פנינה מושרים ומסוננים
- בצל גדול
- כף תבלין שווארמה
- כפית כורכום (לא חובה)
- כפית כמון
- כף שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 3 גזרים קלופים
- 3 תפוחי אדמה קלופים
- צרור סלרי לאחר השריה ושטיפה
ההכנה:
- מטגנים את הבצל קלות ומוסיפים את ההודו. מאדים למשך 5 דקות, בינתיים חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ואז הגזר ל-3-4 חלקים ומוסיפים לסיר.
- נותנים לכל הירקות טיגון קל ומתבלים.
- ומוסיפים מים רותחים לכיסוי ומבשלים את הגרונות והירקות יחד כ-10 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את הגריסים המסוננים ומרתיחים יחד (מוסיפים מים רותחים לכיסוי לפי הצורך), מבשלים למשך כארבעים דקות על אש גבוהה עם השגחה צמודה לוודא כל הזמן מספיק מים בסיר.
- לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-40 דקות נוספות על אש נמוכה כשהסיר מכוסה כל הזמן.
- מוודאים שהגריסים רכים וקלילי, הגרונות 'מתפרקים' ומכבים את האש. המרק שמתקבל סמיך, עשיר וספוג בטעמים.
בתיאבון וחורף בריא!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן










