יום שלישי

|

|

21/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

21/10/2025

|

יום שלישי

המומחית לארגון בית יעל זלץ מגישה : טיפים יעילים לתקופה המורכבת של הקורונה

קרה לך פעם שהשגת מטרה ראויה? את מכירה מי שהשיגה אחת כזו? מטרה שגורמת ללב להתרחב ולהוקיר את המאמצים שנעשו כדי להגיע לפסגה האישית הזו?

בדרך כלל, מיד כשאנחנו משיגות משהו שרצינו, מגיעות למטרה, מזדקרת המטרה הקשה הרבה יותר: לשמור על הקיים! להמשיך להתפלל בכוונה גם אחרי יום הכיפורים, לשלוח את הילדים בחיוך גם כשחזרתי לעבודה מחופשת הלידה, להכין ארוחת ערב זוגית גם אחרי השנה הראשונה לנישואין. במבצעים אנחנו חזקות, בשגרה – לא כל כך. כשכל המשאבים מתרכזים בהשגת מטרה מסוימת ואנחנו מקלות על עצמנו בדרישות המופנות אלינו מתחומים אחרים – אנחנו מצליחות להשיג את המטרה גם אם היא מורכבת ולא קלה. אבל, לאחר זמן – בשגרה, כשיש גם מחויבויות אחרות – העמידה בסטנדרט החדש מתבררת כקשה יותר.

אז התמודדנו יפה עם האתגר של ניקיונות הפסח ועכשיו אנחנו צריכות לעמוד בסטנדרט החדש של הבית הנקי והצבוע והמחודש והיפה שלנו ולארגן לעצמנו שגרת חיים מתאימה לימי הקורונה.

אדפטציה

בעברית מדובר על התאמה והסתגלות. זוכרת את הטרדן ששאל את הלל הזקן על הרגליים של אנשי הביצות ועל העיניים של אנשי המדבר? בעולם, המבנה מתאים לתפקוד ופלאי הבריאה מדהימים אותנו בכל פעם מחדש כשאנחנו מגלים את ההתאמה המדויקת כל כך בין המבנה של הצמח או של גוף האורגניזם לסביבה שבה הוא חי ולתפקוד שאיברים צריכים למלא.

אין "נכון" ו"לא נכון"! יש מתאים או לא מתאים

בעולם שלך, בבית שלך, אל תהססי לבצע את ההתאמה הזו בעצמך ותבראי לעצמך את הבית שלך באופן שיתאים למשפחה שלך ולסגנון החיים שאתם אוהבים. התאימי את הכלים לתכלית, את התנאים למטרה. התאימי את הבית ליושבים בו ולמתגוררים בין כתליו.

קל לעבוד עם כלים מתאימים, קל לתפקד בסביבה מותאמת.

האופי והמקום

האם אתם טיפוסים בלגניסטים שמשאירים דברים בכל מקום בבית? אם כן, דאגי שלא יהיו "מקומות" בבית. פני הכל. בלי מדפים ריקים, בלי פינות, בלי מגרות לנוי ובלי שידות. רק שולחנות ריקים [הם יתמלאו] ומדפי ספרים שבהם ספרים עומדים עד הקצה ממש. אם לא יהיו שולי מדף זמינים, לא יצטברו בהם מטבעות, מחטים, חלקי פאזלים ורב קווים.

האם אתם מתקשים לקום בבוקר? אם כך תתארגנו עם בוקר מינימליסטי – במקום לכעוס על עצמכם ולהיאבק כל בוקר מחדש עם הקימה המאתגרת, פשוט קמים מאוחר, אבל רק מתלבשים ויוצאים. הכינו את הציוד הדרוש בקפדנות רבה – לחם, חלב, שקיות סנדוויץ’ וממרחים מקובלים וכן את הביגוד כדי לקצר תהליכים ככל שניתן.

האם אתם מאלה ששומרים ואוגרים ומתקשים להיפטר מחפצים? אם כן, תצטרכו לסדר יותר מאשר אנשים אחרים. אינכם יכולים להרשות לעצמכם לדחות מטלות של סדר וניקיון כי בבית עמוס – הבלגן מצטבר בקלות רבה מידי ובזמן קצר מידיי. בבית שלכם כדאי מאד מאד לסדר את כל החדרים שבבית כל יום. תבחרו אם מתאים לכם לסדר בבוקר מוקדם לפני שכולם קמים – אם אתם מאלו שנהנים להשכים, או באמצע היום יחד עם הילדים – אם תזכו לשיתוף פעולה במשך עשר דקות, או בערב אחרי שהקטנים נרדמו – אם המשפחה שלכם צעירה.

האם במשפחה שלכם הילדים עדיין קטנים? אם כן, אינכם יכולים לדחות מטלות חיוניות כמו הכנת מזון וכיבוס בגדים. עליכם להתחיל את היום בביצוע המשימות החיוניות והשוטפות של הבית – ורק אז להמשיך אל המשימות החשובות האחרות. לעומת זאת, במשפחה שבה יש בוגרים – ניתן לסמוך עליהם שיבצעו חלק מן המשימות אם את או בעלך לא תוכלו לבצען, ולכן תוכלו לבחור להתחיל ממשימות אהובות, קלות או מועדפות כראות עינייכם.

תהליך דינאמי

ההתאמה היא תהליך דינמי ומשתנה לאורך תקופות השנה, חופשות וימי עבודה ולימודים, שעון קיץ ושעון חורף וכן לפי התפתחותם של הילדים ומצב הרוח של המשפחה. משבר הקורונה דורש מכולנו התאמות חדשות והסתגלות למצב בו אמא עובדת מהבית, לסגנון חיים שבו כולם בבית כל היום וגם הילדים נדרשים לארגן את הזמן ולכלול בו מטלות לימודיות בתנאי רעש, הסחות דעת ובלגן. למעשה, אינכם חדלים להתאים את התנאים שבבית לדרישות ולצרכים שלכם כבני משפחה המתגוררים יחד בין כתלי הבית.

יעל זלץ
[email protected]
יעוץ לעסקים ולארגונים

052-7634791
בקרו באתר שלי.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]