דרגת קושי בינונית, משך הכנה שעתיים, כמות 24 מנות.
אביזרים למנות אישיות- תבנית סיליקון שקעים בצורת חצי כדור.או תבנית מרובעת בגודל 20 X15 ס"מ.
החומרים לשכבת ביסקוויט השוקולד:
1.5 כוסות קמח
5 כפות אבקת סוכר
2 כפות קקאו
1 ביצה
2 כפות מים קרים
200 גר' מרגרינה
החומרים למוס הקפוצ'ינו:
500 מל' משקה סויה או ריצ' קפה
3 גדושות כפות קפה נמס
2 כוסות סוכר
2 כפות ליקר קפה או אמרטו
3 כפיות גדושות ג'לטין
1/3 כוס מי ברז ( 80 מל')
6 חלמונים
2 קצפת צמחית להקצפה
לקישוט המנה- 150 גר' פקאן סיני קצוץ גס.
מכינים את ביסקוויט השוקולד:
מכניסים קמח קקאו אבקת סוכר ומלח לקערת הלישה ומערבבים מוסיפים את המרגרינה חתוכה לקוביות קטנות ומתחילים ללוש בוו ה-K במהירות איטית במשך שלוש דקות ,מוסיפים את הביצה והמים ולשים רק עד שמתגבש בצק. מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומעבירים למקרר למשך שעה. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ.
אם אופים בתבנית גדולה מרדדים בגודל התבנית ומסירים את עודפי הבצק המיותרים מנקבים בשיני מזלג ומקפיאים במשך שעה .
למנות אישיות- קורצים עיגולים בקוטר השקעים של תבנית הסיליקון ,ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.מקפיאים במשך שעה . אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך שמונה דקות.
מכינים את מוס הקפוצ'ינו:
ממיסים את הג'לטין ברבע כוס המים ומשהים במשך 10 דקות. מחממים במיקרו במשך 20 שניות עד שמתקבל נוזל צלול ללא גושים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת במידה ונותרו גושים. מערבבים היטב
מכניסים לסיר בגודל בינוני את משקה הסויה אבקת הקפה הנמס הסוכר החלמונים והליקר ומבשלים תוך בחישה
עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך קצת. מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין המומס תוך כדי בחישה. מעבירים לקערת זכוכית ומצננים לטמפרטורת החדר.
מקציפים את הקצפת הצמחית לקציפה רכה ומאחדים עם תערובת הקפה המצוננת היטב עד שלא נותרים גושים.
למנות אישיות- יוצקים את המוס לתבניות האישיות ומקפיאים במשך 10 שעות לפחות.
להכנה בתבנית- יוצקים את התערובת על הבצק האפוי שבתבנית ומקפיאים .מפזרים את שברי הפקאן על פני המוס.
מחלצים מהשקעים מניחים את המוסים על בסיס הבסקוויט האפוי ומעטרים בשברי הפקאן הסיני.