יום שישי

|

|

24/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

24/10/2025

|

יום שישי

פרוסות סלמון בפסטו עשבי תיבול וקראסט אגוזים / השפית ליאורה כהן

דרגת קושי קלה, משך הכנה 45 דקות, שמונה מנות

טיפ- השתמשו בדג טרי והתוצאה תהיה מושלמת.

החומרים:

8  פרוסות  סלמון בעובי 2 ס"מ

לפסטו עשבי התיבול-

1 כוס עלי כוסברה ( ללא הגבעולים העבים)

1 כוס עלי פטרוזילה  ( ללא הגבעולים

1 כוס עלי בזיליקום

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

4 שיני שום

1/3 כוס שמן זית

החומרים לקראסט האגוזים:

1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

1 כוס אגוזי מלך /פיסטוקים קלופים קצוצים גס.

1 כף חרדל

מכינים את הפסטו- מכניסים את עללי הפטרוזיליה הכוסברה והבזיליקום עם השום המלח והפלפל למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את השמן בזילוף דק עד שמתקבל ממרח חלק.

מורחים את נתחי הדג מכל צידיהם בחרדל . מורחים שכבה של ממרח הפסטו על הצד העליון של פרוסות הדג.

מערבבים את השקדים עם האגוזים ומפזרים על הפסטו. מהדקים מעט כדי שהקראסט ידבק לפסטו.

מניחים את פרוסות הדג בתבנית . אופים בתנור שחומם ל-  180 מעלות במשך 15 דקות.

מגישים חם.

טיפ- רצוי לאפות את  הדג סמוך להגשה .

 



 

 

 

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]