לביבות תרד וגבינה אפויות בתנור/ השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי בינונית, משך הכנה שעה, כמות 30 לביבות.

אופציית הכנה  נוספת להכין פשטידה גדולה, לחילופין אפשר להשתמש בעלי סלק (מנגולד)

החומרים:

1 שקית גדולה של עלי תרד טריים

2 בצלים קצוצים דק

4 שיני שום קצוצות

1.5  כוסות קמח מעורב עם 1 כפית אבקת אפייה.

100 גר' גבינה צהובה מגוררת

100 גר' גבינה מלוחה מגוררת 

250 גר' גבינה לבנה 9%

2 ביצים 

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

1/4 כפית גרידת אגוז מוסקט

25 גר' חמאה

צילום: אלי סגל

ההכנה:

שוטפים ומיבשים את עלי התרד .  מחממים את החמאה במחבת גדולה עד להמסה מלאה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך בחישה במשך חמש דקות.  מוסיפים את עלי התרד וממשיכים לטגן תוך בחישה במשך חמש דקות נוספות, עד שעלי התרד מתכווצים.

מסננים את הנוזלים שנוצרו במחבת ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים ובוחשים עד קבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ומבליעים בתערובת. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד קמח.

מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר בעזרת כף תלוליות מהתערובת.

לאופציית הפשטידה – יוצקים את התערובת לתבנית אפייה בגודל  בינוני.

אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 15 דקות.

אם אופים כפשטידה אופים במשך 1/2 שעה עד שפני הפשטידה משחימים, מקררים לפני החיתוך.

הלביבות לא טובות בהקפאה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.