חומרים:
15עד 20 עגבניות מקולפות
4 שיני שום
1 פלפל חריף
ו2 כפות סוכר
רבע כוס שמן
כף גדושה של פפריקה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
טיפ לקילוף העגבניות: להניח את עגבניות שלמות בקערה ולשפוך עליהם מים רותחים להשרות כמה דקות ואז הן מתקלפות בקלילות.
לחתוך את העגבניות לקוביות ולסנן אותם מהנוזלים.
להניח על הגז ולהתחיל לבשל על להבה נמוכה. אני אישית עושה תהליך מהיר ופשוט יושבת ליד הסיר ולא מפסיקה לערבב את העגבניות והמטבוחה שלי מוכנה ב20 דקות. אחרי שכמעט נגמרים המים למלא תבלינים בכוס: רבע כוס שמן כף גדושה של פפריקה מלח פלפל שחור
לערבב היטב לתת לזה מנוחה של 3 דקות ולשפוך את התערבות שהכנו לסיר
להמשיך לבשל עוד טיפונת והמטבוחה מוכנה.
בהצלחה
מירב
5 תגובות
יצא מצוין תודה
מתכון מהמם רק ה20 דקות זה בחיים לא יכול להיות גם עלהאש הכי גבוה .מטבוחה טעימה זאת מטבוחה מקורמלת עד שהמים מתאדים לגמריי והשמן צף
סוף סוף מתכון אמיתי למטבוחה! כל הכבוד.. פעם ראשונה שאני רואה מתכון למטבוחה אמיתית כמו שמרוקאים מכינים, בלי גמבות וקשקושים.
אוווה
אצלנו במקנס היו שמים גמבה אחת מקולפת
אלה יקרה!
מטבוחה אמיתית היא על הגז באש נמוכה לפחות שעה!!!
ובלי פלפל שחור….
ומוסיפים חצי גמבה מקולפת