החומרים:
375 גר' קמח תופח
250 גר' חלב
125 גר' שמן זית
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- טורפים בקערה את כל החומרים ומוסיפים את המלית הרצוי (לפי המתכון ) עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוזגים את הבלילה לתוך מגש עם שקעים למאפינס, כאשר הבלילה מכסה עד שלושת רבעי גובה התבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-20-25 דקות או עד או עד שפני המאפינס זהובים
- נועצים קיסם במרכז אחד המאפינס – אם הוא יוצא יבש או עם מעט פירורים עליו – המאפינס מוכנים.
- מוציאים, מניחים לצינון קל, מחלצים את המאפינס ומניחים לצינון מלא (מומלץ על רשת צינון)
- מגישים עם הממרחים בצד.
ממרחים למאפינס מלוחים
ממרח עגבניות מיובשות:
200 גרם עגבניות מיובשות לחות
200 גרם שמן זית משובח
4 שיני שום
צרור בזיליקום טרי (6-7 עלים )
2 גבעולי תימין טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את העגבניות המיובשות הלחות , שופכים מעליהן מים רותחים עד לכיסוי מלא של העגבניות, מסננים את העגבניות למשך 30 דקות
- במעבד מזון ( מג'מיקס ) מכניסים את כל החומרים כולל העגבניות ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
- ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור.
ממרח פלפלים
5 פלפלים אדומים
100 גרם שמן זית משובח
50 גרם פפריקה אדומה בשמן
4-5 שיני שום
2 כפות סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
ניתן להחליף חצי מכמות הפפריקה בפפריקה חריפה
אופן ההכנה:
- שורפים את הפלפלים מכל הצדדים על האש /בתנור חם מאוד (250 מעלות )
- מעבירים את הפלפלים השרופים לכלי אטום לקבלת אדים , מצננים ומקלפים
- במעבד מזון ( מג'מיקס) מכניסים את כל החומרים ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
- ממליחים ומפלפלים לפי הטעם , ומעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור.
ממרח פסטו:
1 צרור בזיליקום טרי
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור טרגון טרי
150 גרם אגוזי מלך/צנוברים קלויים
4-5 שיני שום
1 לימון סחוט
מלח ופלפל
200 גרם שמן זית משובח
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את כל העשבים ומיבשים במסננת במשך שעתיים
- במעבד מזון ( מג'מיקס) מכניסים את כל החומרים ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
- ממליחים ומפלפלים לפי הטעם , ומעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור.
טפנד זיתים:
1 קופסא טבעות זיתים מושחרים מסוננים
150 גרם שמן זית משובח
2 גבעולי תימין טרי
4-5 שיני שום
אופן ההכנה:
- במעבד מזון (מג'מיקס) מכניסים את כל החומרים ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
- ממליחים ומפלפלים לפי הטעם , ומעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור.
גבינת ריקוטה מתובלת
500 גרם גבינת ריקוטה
חצי כפית מוסקט טרי מגורד
2 כפות אבקת מרק פטריות
1/2 כפית פלפל לבן
2 חלמונים
מלח לפי הטעם
ניתן להוסיף1 בצל קצוץ מאודה /3-4 שיני שום כתושות (לפי טעם)
אופן ההכנה:
טורפים בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה.
מבחר מליות למאפינס מלוחים עם אנטיפסטי
- נאפולי – ממרח עגבניות מיובשות, מוצרלה, בזיליקום, עירית.
- טוסקנה – ממרח פסטו גבינת פרומעז, עגבניות מיובשות, בצל ירוק, אגוזי מלך.
- פטריות – ממרח גבינת ריקוטה מתובלת, פטריות מוקפצות, קשקבל מגורדת, תימין.
- ים תיכוני – טפנד זיתים, פלפלים קלויים, פטה יוונית, בזיליקום, טבעות זיתים שחורים.
- בלקני – ממרח פלפלים, חצילים קלויים, קישואים קלויים, גבינה בולגרית.
- סלמון – ממרח גבינת ריקוטה , סלמון מעושן, בצל ירוק, מוצרלה.
- ירוק ירוק – ממרח גבינת ריקוטה, תערובת עשבי-תיבול טריים פרמזן.
המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי
תגובה אחת
תודה על המתכון!
נראה יפה וטעים.
1. לא הבנתי מה נכנס לבלילת המאפינס ומה נשאר בחוץ כמתבל?
2. מה הכמויות של המילויים? האם כמות אחת של מילוי לכמות אחת של בסיס?
3. מה עושים עם האפשרויות הנוספות, של האנטיפסטי? האם זה להגשה לצד המאפינס, או לערבוב ואפיה כמילוי בתוך המאפינס?
בקיצור, חשוב שהוראות ההכנה יהיו ברורות ומדויקות:)
אשמח לקבל תשובות לשאלות הנ"ל
תודה