6 מנות
לבצק:
1 כוס קמח חומוס
חצי כוס קמח כוסמין
חצי כפית מלח
כפית סוכר
חצי כוס טחינה
חצי כוס שמן
2 חלמונים
מיץ מחצי לימון
למילוי
4-5 בצלים מטוגנים
1.5 כוסות אפונה ירוקה יבשה או עדשים ירוקים מבושלים במים
1.5 כוס עדשים אדומים מבושלים במים
2 חלבונים
4-6 כפות סולת
מלח, כמון, פפריקה לפי הטעם
אופן ההכנה:
ללוש את חומרי הבצק לבצק רך ונעים
לאחר מנוחה של כחצי שעה, למלא את התבנית לעובי של ס"מ בבסיס ובדפנות.
לאפות כרבע שעה בחום של 180 מעלות ולקרר.
לטחון את האפונה/עדשים ירוקים לאחר הבישול ביחד עם כשתי כפות גדושות בצל מטוגן + חלבון ביצה ותבלינים.
להוסיף כ 2-3 כפות סולת ולהניח בצד שהסולת תספוג את הנוזלים המיותרים.
באותו אופן לטחון את העדשים האדומים
לאחר המנוחה להכניס לשקית זילוף, אפשרי עם צנתר ולזלף עיגולים לסירוגין לתוך הבצק ולהכניס שוב לתנור שחומם ל 150 מעלות ולאפות עוד כ 20 דקות.
בהצלחה
המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי