כריכיות אורז במילוי מעניין

שיתוף ב email
שיתוף ב print

לכריכיות:
1 כוס אורז
2 כוסות מים
4 \ 1 כוס שמן
1 כפית מלח
פלפל שחור
2 ביצים
2 כפות קמח
למילוי:
150 גר' חומוס
80 גר' טחינה גולמית
80 מ"ל מיץ לימון
1 שן שום
מלח

אופן ההכנה
מרתיחים מים, מוסיפים אורז מושרה ושטוף ותבלינים, מביאים לרתיחה נוספת, ומבשלים על להבה נמוכה עד היספגות המים.
לאחר הבישול מקררים את האורז, מוסיפים 2 ביצים ומעט קמח, מערבבים היטב, מסדרים ברינג בגודל הרצוי, ואופים בטמפ' של 180 מעלות עד כ- 15 דקות, עד לקבלת צבע
זהוב.
לקבלת אורז צבעוני:
אדום: מטגנים קלות מעט סלק מגורד ומוסיפים לסיר הבישול. ניתן גם לבשל את האורז בציר סלק.
צהוב: מתבלים בבישול בקארי או כורכום
ירוק: מוסיפים עשבי תיבול קצוצים למי הבישול, או לחילופין: מרתיחים מים, חולטים עשבי תיבול במשך 90 שניות, ועוצרים בישול במי קרח. מסננים וסוחטים היטב, טוחנים
ומסננים, ובמים אלו מבשלים את האורז.
מבשלים את החומוס עם קורט סודה לשתיה עד ריכוך, מוציאים שליש מהגרגרים, טוחנים את השאר עם יתר החומרים.
לקבלת ממרח חומוס צבעוני:
אדום: מוסיפים חצי סלק וטוחנים יחד.
צהוב: מתבלים בכורכום או קארי
ירוק: מוסיפים עשבי תיבול
לקבלת גרגרי חומוס צבעוניים: ראי להלן בבישול האורז.

המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.