שבת

|

|

18/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/01/2025

|

שבת

כריכיות אורז במילוי מעניין

לכריכיות:
1 כוס אורז
2 כוסות מים
4 \ 1 כוס שמן
1 כפית מלח
פלפל שחור
2 ביצים
2 כפות קמח
למילוי:
150 גר' חומוס
80 גר' טחינה גולמית
80 מ"ל מיץ לימון
1 שן שום
מלח

אופן ההכנה
מרתיחים מים, מוסיפים אורז מושרה ושטוף ותבלינים, מביאים לרתיחה נוספת, ומבשלים על להבה נמוכה עד היספגות המים.
לאחר הבישול מקררים את האורז, מוסיפים 2 ביצים ומעט קמח, מערבבים היטב, מסדרים ברינג בגודל הרצוי, ואופים בטמפ' של 180 מעלות עד כ- 15 דקות, עד לקבלת צבע
זהוב.
לקבלת אורז צבעוני:
אדום: מטגנים קלות מעט סלק מגורד ומוסיפים לסיר הבישול. ניתן גם לבשל את האורז בציר סלק.
צהוב: מתבלים בבישול בקארי או כורכום
ירוק: מוסיפים עשבי תיבול קצוצים למי הבישול, או לחילופין: מרתיחים מים, חולטים עשבי תיבול במשך 90 שניות, ועוצרים בישול במי קרח. מסננים וסוחטים היטב, טוחנים
ומסננים, ובמים אלו מבשלים את האורז.
מבשלים את החומוס עם קורט סודה לשתיה עד ריכוך, מוציאים שליש מהגרגרים, טוחנים את השאר עם יתר החומרים.
לקבלת ממרח חומוס צבעוני:
אדום: מוסיפים חצי סלק וטוחנים יחד.
צהוב: מתבלים בכורכום או קארי
ירוק: מוסיפים עשבי תיבול
לקבלת גרגרי חומוס צבעוניים: ראי להלן בבישול האורז.

המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים