חומרים:
2 בצלים גדולים
בשר 500 גרם
300 גרם שעועית אדומה אחרי השריה במים לפחות 6 שעות.
1 חבילת סלרי
2 חבילות שמיר
2 חבילות כוסברה
2 חבילות פטרוזיליה
10-15 כוסות מים
מלח
לימון פרסי שחור או לימון רגיל
אורז
מטגנים את 2 הבצלים עם מעט שמן מוסיפים את הבשר מטגנים מעט מוסיפים
את השעועית מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה אח'כ מבשלים על אש
בינונית עד שהשעועית והבשר מוכנים (מי שמשתמש עם לימון פרסי אפשר
להוסיף כבר בתחילת הבישול ובלימון רגיל רק בסוף) לוקחים את כל הירק
וטוחנים קצוץ מוסיפים למרק ומוסיפים את המלח (והלימון) טועמים ומתקנים
תיבול (המרק צריך להיות מעט חמוץ)
מכינים אורז לבן ומגישים עליו את המרק
המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי
תגובה אחת
וואוווו אחד המאכלים האהובים עלי!!!
אין על האוכל הפרסי 🙂
תודה רבה למי שהעלתה את המתכון, אשמח לעוד מתכונים של אוכל פרסי….